333 cm kép vetítéséhez milyen távolság szükséges? (131 inch)
Nekem maximum 4 méter hely lehet csak.
Találtam ez általánosan:
120 inches screen (304.8 cm) - 139 to 226 inches
(354 to 575 cm)
150 inches (381 cm) - 174 to 283 inches
(443 to 719 cm)
De konkrétan [link]
erről lenne szó.
A hivatalos leirasban csak ez van: Projection Distance Wide/Tele - 2.35 m - 3.82 m ( 80 inch screen)
2 oldalon is próbáltam a projector distance calculatort de pont ez a modell nincs benne :/
Az adatlap szerint az objektívjének vetítési aránya 1,33-2,16:1. Az a képszélesség és a lencse vászon távolság hányadosa a zoom két végállásában.
4m távolság esetén a képszélesség 185-300cm között lehet. A 4m-be bele kell férnie a projetor testének is (na meg a szellőzéshez légrésnek), akkor inkább 162-262cm a reális.
Már bele van számolva a projektor nagysága.
A lecse és a kép közepe: 413
kép teteje: 403
kép jobb alsó sarka: 456 cm
kép jobb felső sarka: 424
3D programmal összeraktam és lemértem.
így mit szólsz? :)
Előre kalkulációhoz ennél pontosabb nem lehetsz, játssz a beállításokkal: [link]
A lencsék között simán lehet akár 5% gyártási szórás, ráadásul az adataid alapján, mivel aszimmetrikusak az értékek, shiftelni fogod a lencsét. A kérdésedben 333cm-t írsz, de azt nem, hogy ez átló vagy szélesség. Ha átló, és 16:9, akkor a vetítési távolság hozzá 387 - 628cm, elméletben. Gyakorlatban az ennyire a zoom szélső értékéhez tolt telepítés mindig magában hordozza a szívás lehetőségét.
Ha a 333cm szélesség, akkor nem fér el sehogy, még elméletileg sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!