Melyik gondolat szimpatikusabb számodra?
1. Mérlegelem a helyzetem, hogy optimálisak e a körülmények ahhoz, hogy gyereket vállaljak, s ha nem (pl. nem megfelelő anyagi helyzet vagy nem megfelelő méretű ház), akkor inkább nem vállalom be a gyereket.
vagy
2. Mindenképpen vállalok gyereket, mert szeretnék, akkor is, ha jelenleg nincsenek meg hozzá az optimális feltételek, majd alakul valahogy.
Az elsőt kiegészíteném picit, mert igazából így gondoltam:
Mérlegelem a helyzetem, hogy optimálisak e a körülmények ahhoz, hogy gyereket vállaljak, s ha nem (pl. nem megfelelő anyagi helyzet vagy nem megfelelő méretű ház), akkor inkább nem vállalom be a gyereket, és ha ezek a körülmények nem is javulnak, akkor inkább sose vállalok gyereket.
Minden az igényeken múlik. A romák is csinálnak több gyereket putriba, albérletbe is csinálnak az emberek gyereket..stb.
Kinek mi az optimális helyzet. Nem lehet mindig arra várni, hogy majd jobb lesz..stb, közben meg elfelejtesz élni.
A kiegészítésed nem tetszik.
Ha nem megfelelőek a körülmények, akkor változtatok. Másik munkát keresek, addig megyek, amíg jobb nem lesz, akár az országhatáron kívülre is, és nemcsak a jövőbeni gyerekekért. Saját magunkért. El nem tudom képzelni magam, hogy minimálbért keresek, és beleragadok.
Mi így tettünk a férjemmel. Ma, kb 8 évvel a kiköltözésünk után jó keresettel, sajàt házban élünk, van megtakarításunk. Egy kislányunk, úton a 2baba.
Mindketten csóróságból jövünk, oda nem akartunk volna családot. Sok év, sok munka, de most, 30 felett azt mondom megérte.
Szóval az 1-es pont.
Az igazság valahol félúton van szerintem.
Az első dolog, hogy akarsz-e gyereket.
Aztán a következő: természetesen kell egy fajta anyagi háttér, DE túlzásokba se kell esni, gyerekek ezrei nőttek fel panelban és lettek egészséges felnőttek. A másik meg, hogy lehet a gyerek születésének pillanatában még nincs ház...majd lesz később...
Pl én is és a húgom is panelba születtünk, 4 évvel később költöztünk házba és lett saját szobánk. Teljesen rendben volt.
Valahogy én is így látom. Kell legyen egy aranyközépút, csak kíváncsi vagyok kinek merre billen inkább a mérleg.
#5 Ahogyan mondod.
Sokan a tökéletest, aztán a még tökéletesebbet keresik, és emiatt sohasem lépnek, "mert még nincs itt az ideje".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!