A magyar mentalitás miért ilyen? Mindenki csak panaszkodik, másokat hibáztat, egymás farkasai az emberek, kárörvendők, hazugság mindenhol. És a legrosszabb a félelem, ami a legtöbb emberbe szerintem bele van nevelve. Túlzott távolságtartás...
Az 1,2,4,5,6,8,10 válaszokat a kérdező mind lepontozta.
Csak az a válasz tetszett neki, ami arról szól, hogy "ez a nép nem tanul..."
Csak gondolkozok, micsoda gennyedék fos lelkülete lehet a kérdezőnek. Te kérdező, milyen gennyláda, gennyp*csa családból jössz te, hogy ekkora gennyfazék lettel? És ahelyett, hogy másokat idegesítesz, nincs jobb dolga az ilyen gennyládáknak?
"7-es nek ment a like. A többin csak röhögök.."
Simán kinézem a kérdezőből, hogy saját magának írt egy kamu választ, csak hogy legyen kivel egyet értenie.
Hülyeség ez a “magyar mentalitás” duma. A panaszkodás mértéke attól függ, milyen fórumokon beszélgetsz, milyen emberekkel. Angol nyelvű híroldalak, mém oldalak is tele vannak rosszindulatú, keserű, panaszkodó, irigy hozzászólásokkal, ha olyan a téma, ami ezt váltja ki az emberekből. Egyébként meg ez nagyon összetett, inkább egyéni dolog, mint társadalmi. Alapvetően boldogabb, elégedettebb akinek sok pénze van, de csak akkor, ha az szabadon elkölthető jövedelem, sok szabadidővel társul. (Lasd:
A mindig mosolygó német nyugdíjas turisták). Itthon ez azért ritka, mert ha sok pénzed is van, csak olyan áron, hogy kihajtod a beledet is. Persze vannak ritka kivételek. De talán az elégedettség nagyobb azokban az országokban, ahol arányaiban több az ilyen ember. Plusz ahol nagy az átlagjövedelem, mégis búskomorak, ott előfordul hogy többet és többet akarnak az emberek jólétükben, mert semmi nem elég, és megy az összehasonlítgatás másokkal.
Erre szokták mondani, hogy "kinek nem inge..."
Magyar vagyok, mégsem vettem magamra a kérdést, mert én nem vagyok olyan, mint a kérdésben leírt személyek. A jelenség pedig létezik, legyen bármi is az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!