Miért kell megszakitani a kapcsolatot azzal, akinek más a véleménye bizonyos kérdésekben?
Az utóbbi időben egyre több dolog osztja meg a népet. (Oszd meg és uralkodj, ugye.) Nézzünk csak 6 dolgot belőle:
Maszk hordást támogatók - ellenzők
SZFE támogatók - ellenzők
LMBTQ mesekönyv támogatók - ellenzők
Fidesz-balliberálisok
Covid oltás támogatók - ellenzők
Trump-Biden
Tehát elég nehéz a barátaink, családtagjaink, ismerőseink között olyat találni, aki mind a 6 kérdésben egyetért velünk. Az agresszivebbje már akkor kidob a FB ismerősei közül, ha egyetlen dologban más a véleményed, mint az övé.
Tapasztalatok?
Én egyszerűen nem nézegetem annyit a fb-t hogy zavarjon, de őszintén szólva teljesen érthető szerintem, most ha valaki nonstop oszt valamit ami engem nem érdekel, akkor miért akarnám nézegetni a posztjait? Nyilván törölném.
A való életben szoktam én inkább ezt alkalmazni. Minek bratyizzak-jópofizzak olyannal, akivel teljesen alapvető dolgokban homlokegyenest mást gondolunk?
Pl. egy oltásellenes az én szememben végtelenül buta és közveszélyes. Én az ő szemében végtelenül buta és közveszélyes vagyok. Ezek után mégis mi dolgunk lehetne egymással? Miért kéne eljátszanunk hogy kedveljük egymást? :D
Szakítottam már meg kapcsolatot olyan emberrel, akiről megtudtam hogy szokott (tehát nem egyszeri eset) bepiálva vezetni. Nincs szükségem az életemben olyan emberekre, akiket nem tartok normálisnak, túl rövid az élet ahhoz hogy ilyenekre pazaroljam.
Jó, de ha mondjuk közeli családtagról vagy régi jó barátról van szó? Akikkel egyébként jó viszonyban vagy, csak mondjuk ezekben a kérdésekben nem értetek egyet? Nem lenne jobb megoldás egyszerűen kerülni vele a témakört, mint megszakitani vele a kapcsolatot?
30 éve tartó jó családi kapcsolat, 30 éve tartó jóbarátság, miért kéne hirtelen ezek miatt a dolgok miatt (amik régen egyáltalán nem is léteztek) egymás torkának esni?
Én ebben a kérdésben nem vagyok ennyire kategorikus.
Hogy megszakítok vagy nem szakítok meg egy kapcsolatot, az nálam nem attól függ, hogy Gipsz Jakab kire szavaz, vagy mi a véleménye az LMBTQ-ról, csak ne akarja rám erőltetni a saját nézeteit.
Az ilyen kérdéseket kerüljük, mert a többi 3651894773210-ban viszont tökéletesen jól megvagyunk.
1. Attól még, hogy valaki családtag még lehet szar ember, senki se érdemel kivételezést csak mert rokon.
2. Nem tudom neked milyen barátaid vannak, de az enyémeknek az értékrendje hasonló az enyémez. Nyilván nem fogunk minden kérdésben mindig egyetérteni, de nem is kell mindenben egyetértenünk, de ha az alap világszemléletünk nem hasonló, akkor mégis mitől lennénk barátok?
Én nem esek senki torkának, nem is facebookozok meg ilyesmi, de 100% hogy nem tartanám a kapcsolatot erőszakos emberrel, aki le akarná nyomni a torkomon a nézeteit, vagy olyannal, aki folyamatosan tolná a fideszes propagandát, vagy az oltásellenességet, vagy ha rasszista/homofób lenne stb. Akkor se, ha régen jóban voltunk, ezek olyan kérdések, amik alapjaiban leírják valaki jellemét.
7-es leírta amit akartam volna válaszolni.
(3.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!