Depressziós vagyok?
Mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy teljesen értelmetlen dolog szociális kapcsolatokat (barátságok, párkapcsolat, esetleg házasság, gyermekvállalás) kötni, vagy akár egy kisállatot örökbefogadni, ugyanis ezek a dolgok teljesen múlandók. Vegyünk példának egy macskát, aki már egészen kölyök kora óta veled van. Nagyon sokat játszottatok együtt, órákat töltötettek el egymás társaságában, vár téged, aztán a teremtő/isten/univerzum úgy dönt, hogy egyik napról a másikra elveszi tőled. Már nem hallod a hangját, már nem látod az alakját, eltűnt; örökre.
Mi értelme van így ilyen múlandó kapcsolatokat kialakítani? Ugyan ez a helyzet az emberekkel is, csak itt sokkal durvább módon. Évtizedes barátságokat, vagy akár az igaz szerelmet szakíthatja el tőled a halál örökre, akiket már nem látsz viszont, vagy éppen kihűlnek a barátságok, kihűl a szerelem, és eltávolodtok egymástól.
Mostanában a tanulásba temetkeztem bele, és egész jól megy. Érdekel amit tanulok, és tudom, hogy ez a tudás - még ha fel is kell idéznem - velem fog maradni egészen a halálom pillanatáig. Bármikor levehetem a könyvet a polcról, vagy rákereshetek valamire az interneten, esetleg a könyvtárban.
Depressziós lennék? Nem történt a családomban sem a környzetemben haláleset.
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!