Egy depressziós visszaélhet a betegségével?
Nem tartom valószínűnek, ezeknek az embereknek néha felkelni sincs energiájuk, nemhogy így trükközni. És általában azt akarják, hogy békénhagyják őket.
Én sajnos vissza-vissza süllyedek és pont az a legnehezebb, hogy közel engedjek ilyenkor magamhoz másokat és hagyjam magam elrángatni helyekre. Ilyenkor nem érdekel semmi. Munka, tanulás, sport, étel, emberek... Semmi.
Én soha nem éltem vissza ezzel, bár lehet a kívülállóknak ez jöhetett le, 1-2 szituációból. Kérkedni meg végképp nem... Azt se tudtam, hogy ilyen szinten vagyok, mert a környezetemben élők mindig belemagyaráztak valamit a „tüneteimbe” éveken keresztül pl. hogy lusta vagyok, vagy a hormonok stb...
Aztán bekerültem a pszichiátriára öngyilkossági kísérlettel, és még akkor is folytatták egy darabig, pedig ott állt feketén-fehéren a zárón... Ezek után se éltem vissza a helyzetemmel, csak szimplán ha vki elkezdte a hülyeségét ilyen idézet szerű szövegekkel, akkkor finoman elküdtem a pitsába, hogy hagyjon már békében...
Szerintem az, ha valaki felhívja a figyelmet a depresszióra, még nem jelenti azt, hogy kérkedik vele, csak szimplán nyugalmat, és békét szeretne, meg egy kis empátiát.
"aki depressziós kerkedik is ezzel? Azaz mondogatja hogy ő beteg."
Ez NEM kérkedés, csak TÉNYKÖZLÉS!
Nagyon nem vagy tisztában sok mindennel, inkább nézz utána, mivel jár a depresszió!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!