Abból lehet messzebbmenő következtetéseket levonni a csávó értelmi színvonaláról, hogy nincs egyetlen könyve sem, viszont egy óriási tévéje?
Egyértelműen igen.
"Nem. A legtöbb férfinak egyetlen könyve sincs a szakmájához köthetőkön vagy épp az iskaolai éveiből vissza maradt könyvein kívül." - be is .....na, ha ez így lenne, jesszus...
Ez nem jelent semmit. Én is csak e-bookot olvasok (minden nap használom az olvasót) de könyvem nem igazán van mert nincs hova tenni könyves polcot meg csak azért nem akarok, hogy legyen hova tenni a már kiolvasott könyveket.
A csávó értelmi színvonaláról úgy tudsz következtetést levonni, hogy beszélgetsz vele komolyabb dolgokról is.
Vagy igen, vagy nem.
Nekem is van egy ilyen férfi ismerősöm, akinek egy könyve sincs és nem is sokat olvas. De van egy hatalmas nagy tv-je, házimozi rendszer, miegymás.
Ennek ellenére az egyik legműveltebb és legkifinomultabb ember akit csak ismerek:a tv-jén ismeretterjesztő műsorokat, vagy szimfonikus előadásokat, koncerteket néz.
Ugyan könyvet nem olvas magától, de ha én viszek neki vagy ajánlok egy művet, pár nap alatt kiolvassa és értékeli :)
Mindegy, hogy szépirodalom, kortárs mű, vagy egy laza regény. Nyitott mindenre és tiszteli az értékeket, értelmes, okos és művelt ember, ami abból is látszik, hogy mindenről tud beszélgetni, legyen az politika, természettudomány, építészet, vagy hogy pl. hogyan készítik Olaszországban a versenyhegedűket. :D
Könyvespolc nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!