Hogyan mondjátok? Óriási vagy órjási? Nálam mindenki órjásinak ejti de mindenki óriásinak írja.
"Kamijon", " teja"
Egyébként tényleg általános nyelvtan.
Ezek szerint ti órijásinak mondjátok...
Attól még hogy általános iskolai tananyag valami, meg lehet kérdezni... ([plusz attól még hogy általános tananyag valami lehet sokan nem tudják] de ez nem is a lényeg) egyébként meg durva hogy nem jött eddig egy normális ember, ki tud válaszolni...
Egyébként meg a dió, kamion, tea más, mert ott mind a két mgh.-t ejtjük. Az óriásinál meg egyszer nem hallod az i-t.
4
Több mint 8. Mind testileg, mind agyilag.
Plusz annak meg nem kellene VÁLASZOLNIA AKI NEM KÉPES RÁ. Remélem többször nem jössz fel a gyakori kérdésekre.
Na most hirtelen megöregedtem mi?
Szánalom...:(
Szia!
A nyelvtanban vannak olyan szavak, melyeknél van ún. Magánhagnzó torlódás
Ahogy láttad a kamiJon a diJó a fiJú-nál két magánhangzó található.
Belénk van kódolva, hogy ezeket a hangokat, a kiejtés megkönnyítése értelmében betoldunk egy magánhangzót.
Ha otthon megpróbálod kimondani azt, hogy óriási, biztos, hogy te is hozzá fogsz mondani egy halk j hangot.
Tehát összegezve a magyarban ezt úgy hívják, hogy magánhangzó torlódás, és zsigerből a kiejtés megkönnyítese értelmében betoldunk egy magánhagzót
Én óriásinak írom és ejtem is..
Aki nem az menjen el logopédushoz.. 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!