Általában a humán beállítottságú emberek az extrovertáltak, a reálosok meg introvertáltak?
De egy introvertált humán területen nem tud érvényesülni, nem való neki olyan munka, ahol emberekkel kell foglalkozni.
Egy introvertált nem megy el ügyvédnek, ügyintézőnek, HR-esnek stb…
Tévedésben vagy, az introvertált nem egyenlö a gátlásossal!
Rengeteg közszereplö, ügyvéd, szinész, énekes, stb introvertált. Ez ugyanis annyit jelent csak, hogy az illetönek nem kell feltétlen sok ember között lenni, és idönként szüksége van az egyedüllétre, hogy jól érezze magát.
*kizárólag saját tapasztalatok, saját magam és környezetemben élőkkel kapcsolatban megfigyelt dolgok alapján*
Szerintem többnyire aki humán beállítottságú, művészetekre, irodalomra stb fogékony sokszor érzékenyebb az Őt ért behatásokra is. Én például határozottan ebbe a kategóriába sorolnám magam, és rengetegszer volt hogy egy magát reálosnak valló ismerősöm “csak kijelentett” valamit, engem viszont szíven ütött, hiába volt az Ő szemében egy egyszerű tény, apróság.
Ha összeségében veszem a környezetem, akkor akik a fenti “érzékenyebb” kategóriába tartoznak inkább Ők túlnyomó részt az introvertáltak, szóval ha mindenképp összefüggésbe akarjuk hozni ezt a 2 külön dolgot, én lehet pont az ellenkezője mellett tenném le a voksomat. Persze ezek továbbra is csak az én személyes tapasztalataim, és természetesen kivételek is vannak, a környezetemben pl én, aki határozottan extrovertáltnak tartom magam, mégis humán beállítottságúnak, de nem gondolnám hogy ez általánosan kijelenthető lenne…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!