Gyerekként szüleim állandóan múzeumokba rángattak és próbálták velem megismertetni a magas-kultúrát. Kölyökként utáltam, de most a húszas éveim elején erősen kezdek érdeklődni ezek felé. A kicsiként szerzett ezzel kapcsolatos élmények miatt lehet?
Osztom az egyes nézeteit. Engem pl. gyerekkoromban nem vittek ilyen helyekre, de a te korodban érdekelni kezdett. Azzal tudnám magyarázni, hogy szerintem nagyjából ekkor kezd el az ember fejében összeállni a kép mindarról, amit addig tanult és tapasztalt. Legalább is magamat nézce a 21. életévemet tartom vízválasztónak, igazán akkor kezdtem átlátni az összefüggéseket az élet minden területén és akkor jöttem rá arra is, hogy ki vagyok, mit akarok.
Pedig -és ez most nem öndicséret akar lenni- mindig a koromnál érettebbnek, okosnak tartottak a tanáraim is.
A humán műveltségre is szükség van az életben való boldoguláshoz, csak manapság szokás lenézni a dolgot... Szerintem egyszerűen csak megértél arra, hogy tudd értelmezni is mindezeket a dolgokat, és ráéreztél arra, hogy milyen jó kicsit "kibővítve" látni a világot.
Ezt jelenti a ma már kissé szitokszóként használt értelmiségi kifejezésünk.
Az ilyen történelmes, stb dolgok engem is jobban érdekelnek huszonévesen, mint gyerekként, de a múzeumokat én még most se szeretem.
4
A kötelezők többségének az alapvető célcsoportja nem a gyerekek. Nem nekik szánták, így nem is csoda, hogy nem tetszik. Az alapvető célcsoport általában a felnőttek egy része volt. Mint ahogy egy új erotikus regényt se egy fantasy rajongó gyerek torkán akarnál leerőszakolni. De egy sci-fi rajongó felnőttnél se érnél el nagy sikert.
Volt egy idősebb napközis tanárnőnk. Vasárnaponként elvitt minket múzeumba./ aki akart mehetett/ Megismertetett a művészetekkel. Olyan élményeket szereztem, amit soha nem felejtek el.
Szabadidejét nem sajnálta és a befektetett energiája megtérült.
Kérdező, a szüleid energiája is megtérülni látszik:)
"Korosztályomra nem jellemző ez a fajta érdeklődési kör."
. De, sokkal jobban, mint gondolnád.
Én mondjuk azért is jártam ilyen helyekre ebben a korban, mert nem nagyon volt kivel programokat csinálni.
8
Az hogy valaki mit szeret, nem attól függ, hogy gyerekként mit erőltettek rá. Anyám pl kifejezetten lecsesz, ha könyvet veszek, mégis tiniként saját magamtól elkezdtem olvasni. (Semmi "befektetés" nem volt a részükről) Az iskola ebben meg még hátráltatott is, és a korcsoportom se azt olvasta, amit én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!