Öten vagyunk testvérek. Édesanyámat egyedül az én költségeimen temettük el. Hagyatéki lezárult,azzal, hogy édesanyám vagyontalan volt. Kérhetem e testvéreimtől az egységes temetés költségeit?
Ahogy értem, az eltartás miatt adta a pénzét neked. Te nem tudtad gondozni, segítség kellett, így jött az otthon. Ez is egy ellátás.
Más lenne az, hogy ezt az x összeget eltapsoltad volna magadnak valamire. Itt nem erről van szó.
VISZOMT!
A kérdés, hogy a neked szánt összegbe a temetést is belekalkulálta-e vagy nem.
Ha igen, akkor nem jogos.
Ha csak és kizárólag a haláláig számolt a pénzzel, akkor jogos.
Továbbá a testvérek amikor otthonba vitted, felajánlották a segítségüket? Mond5ák, hogy ne add be majd együtt megoldjátok, de így adtad be? Ha így törtent, jogos a felháborodásuk, de részben érthető a döntésed.
Ha nem ajanlották fel, jogtalan a felháborodásuk.
Őnkormányzatok de néhol a munkahely is segit a temetesi koltsegbe. A számlákat kell bemutatni.
De a hagyatékba is belesik a temetesi koltsegek is. Nem is értem ott miert nem lett tisztázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!