Elégedettek vagytok a lakóhelyetek fejlődésével az utóbbi években?
Nem igazán, csődeljárás alatt van a település, nincs megoldva a vízelvezetés, se a vezetékes víz. A zebra se készül el, amit sok éve ígérnek (nincs egy darab zebra se a településen, hiába halad át rajta egy forgalmas főútvonal).
Én ezzel együtt is szeretek itt élni, mert közel van a természet és ez nekünk nagyon fontos, de ettől eltekintve nem sok előnye van. :D
(Falu, BP agglomeráció)
Budapest, agglomerációhoz közel. Nem vagyok elégedett. 3 éve (nem vicc) könyörgünk legalább kétutcánként egy szemetesért, mert egy darab sincs a környéken. Kutyaürülékes szemetest is kértünk, azt sem tervezik kirakni. Írtunk többen az FKF-nek is, azok sem akarnak kirakni semmit.
Így a normálisabbak vagy kilométereket sétálnak a szeméttel/kutyaszarral mire találnak egy kukát vagy hazaviszik. A nem normálisak meg eldobják, otthagyják.
Kértünk fekvőrendőröket, mert 30-as övezetben sokan a megengedett sebesség többszörösével száguldoznak az utcákban, az már tervezés alatt van legalább (több mint 1 éve).
A közbiztonság romlik, egyre több a rablás, betörés. Régen a nyugis időszakban napi 3x biztos elment erre egy rendőrautó, most hónapok óta nem látta senki. :D
Megjelentek a graffitisek, akik a vadi új buszmegállókat és a kerítéseket fújják össze a főutak mentén.
A "városban" azaz a kerület központjában nincs semmi, halott az egész. Se egy normális bolt, se egy közösségi helyszín, semmi.
Szóval évről-évre egyre szarabb minden. Inkább pusztul, mint fejlődik.
2 éve voltam utoljára Debrecenben. Főtéren kívül a többit nem igazán tudnám említeni, az is egy masszív beton felület. HA 500-1000 éves lenne akkor aszondom ok. Történelmi okból.
Nem tudom mit esznek rajta, amúgy sajna nekem randa.
II ker legszéle. Kaptunk egy uszodát ami egy kalap sz@r. (Minősége béka segge alatt, de árban top, ja meg nem használható mert olyan sz@rul sikerült. Kedvencem az volt mikor neten és telefonon se tudták elmondani hogy akkor most lehet -e menni úszni vagy sem. Élőben megjelentem akkor mondták hogy a benti medenck leeresztve,a kinti van csak. Hát mondom oké. DE ott most edzés van az egész medencében. Jó és mikor lesz vége? Reggel 8 ekkor volt 7 óra. Jó mondom akkor 8 tól lehet jönni? Nem nem lehet 8 tól gyerektábor van. Mondom ok és mikor lehet jönni úszni? Úszni? Jaa azt nem lehet kérem. Na mondom szuper akkor ön most mit árul itt a pénztárban? Úszó jegyeket. Áhám, de ha nem lehet bemenni akkor mit ad el? Nem nagyon tudta megmondani. Azóta kicsit jobb a helyzet, néha be lehet jutni. De rendszeresen lehetetlen.) 20 éve nem történt amúgy semmi.
Egyébként egy lepra telep lassan. Moszkvától végig. Szépen pukkan lefelé. Közbiztonság hát a gyereket se az asszonyt nem engedem el sötétedés után egyedül. Ez szerintem jellemzi a helyzetet...
Nem. Sopronban élek.
Túlzsúfolt, folyamatos társasházak, lakótelepek épülnek, de sehol semmi hely. Parkolás egy vicc, a legtöbb utca 2 irányú, de 1 nek van hely.
Aszfaltok minősége 0.
Mostanában is rengeteg a baleset, zebrán gyalogos gázolások. Folyamatosan irnak a zebra kivilágítás miatt, de a fideszes polgi le se szarja.
Kereszteződések lámpái miatt is folyamatos a panasz, néha x évente korrigálják, de még mindig rengeteg miatta a baleset. Folyamatos brutális sorok, a lámpa meg 10mp ig zöld... Persze, hogy totál káosz.
Meg úgy általában non-stop áll a város a dugó miatt.
Most építgetik a 30 éve tervezett autópályát, igaz hogy már osztrák csatlakozása nem lesz ugye... De legalább 1 éve folyamatos korlátozás van emiatt is.
De talán, ha 3-4 év múlva elkészül, végre haszna is lesz.
Csak addig ne kapjon az ember agyvérzést.
Meg persze az aszfalt beszakadások is elég gyakoriak. Mert minden olyan jó minőségű.
Elmész 5 km -t egy másik országba meg sehol semmi szinte ezekből. Túl messze van az a romlott nyugat.
De a legjobb volt, mikor egy kb. 100m es szakasz a főtér közelében le volt zárva több, mint fél évig, mert csinálgatták, persze többszörös áron, addig a sógorok 5 ször akkora szakaszt kompletten megcsináltak egyazon időben.
Hiába vagyunk itt Sopronban szinte Ausztria, csak a lebombázott kis gettópöcegödre lehetnénk maximum, ez a fájdalmas igazság.
Igen. Zalaegerszeg.
Nyárra megnyit a városi strand,még ha aquapark áron is lesz a jegy jobban megéri kimenni mert nem kell taxira is költeni,az egerszeg kárytával biztos olcsóbb lesz. A kalandpark is jövőre kész lesz. A bringa parkot már lehet használni az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!