Banki gyakornoki állásinterjúra hogy illik felöltözni?
Egy bankhoz készülök állásinterjúra, a fél éves kötelező szakmai gyakorlatom elvégzéséhez. A feladatok között ilyesmik vannak: munkatársak támogatása, adatrögzítés, adminisztratív feladatok, tehát semmi komoly.
Az lenne a kérdésem, hogy hagyományos öltönybe menjek (fekete nadrág, fehér ing, nyakkendő, fekete zakó), vagy lehet kicsit lazábban? A lazábban alatt olyasmire gondolok kb. mint itt az 1. és a 2. képen: [link]
22 éves vagyok, ha ez számít esetleg.
Bármilyen más tanácsot szívesen fogadok a témával kapcsolatban!
Köszi előre is.
Nőknél Kiskosztüm, és nem 10 cm-es tűsarkú, csak 5cm-es max.
Férfiaknál normális ing+öltöny-de nem olyan mint ami az általad linkelt fotón van, mert az ízléstelen,a cipő is, a nadrág is, és a szine sem megfelelő-szóval az egész és visszataszító.Hanem normális, normális cipővel.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Nem pont olyanra gondoltam mint a képeken, csak maga a stílus miatt küldtem a képet, hogy hagyományos business casual kell vagy modernebb is lehet.
Általánosságban ez a kettő stílus.
Akkor azt mondjátok, inkább az öltöny? Fekete nadrágot, fehér inget és fekete zakót tudnék húzni, de ez olyan mint egy ballagási ruha kb, azért gondolkodtam el rajta.
Köszönöm a választ!
Akkor szerintem maradok a hagyományos fekete nadrág, fehér ing, fekete zakó összeállításnál, azzal nem hibázhatok. És egyébként a nyakkendő szükséges, vagy az kihagyható?
Felmerült bennem még egy kérdés. Illik ilyenkor vinni magammal valamit, pl. a CV-met kinyomtatva, vagy más egyebet?
Bankban dolgozok, mehetsz smart casual-ben. Banki rendezvényeken, mi, a fiatalabbak kb. 90% smart casual-ben vagyunk. Csak az idősebbek és a felsővezetés van öltönyben. Nyakkendő nem kell.
Mondjuk attól is függ, milyen területre mész dolgozni, back office területen kevésbé kell elegánsnak lenni, mint fronton. (Back office-ban pl. egy normálisabb farmer, vagy egy elegánsabb utcai cipő is játszik... fronton nem.)
CV-t, ha már odaadtad nekik, nem kell vinned, ha még nem, akkor legyen nálad egy.
Ha azon bankhoz mész, amelyiket senki dolgozó sem szereti:
Ezzel tuti felvesznek:)))
6.
Elvileg az megfelelő öltözet lesz bár én szerintem a nyakkendő tartozék s stílus.
A pacsulival legyél mértékletes, mert hiába jó a látkép, ha nagyon szaglik s még ha rossz is.
Amúgy, ujjaidon körmöknek sem árt, ha rendezett, tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!