Melyiket válasszam? Kényelem vagy pénz?
Ausztriában havi 500.000 az kurta szar bér... elindulni talán jó, de utána mindenkép keress munkát, mert amit haverod szerez, az egy szar...
Én asztalosként jelenleg 2800eurót +13. 14. Havi bért keresek.
Csatlakozom a hármashoz.
Én 2900 eurót kapok, + 13. 14. Havi bért.
Vagyis a az 500 ezer elég sovány.
Bár a 210 ezernél akkor is több.
Mindenképpen menj. 210 nettóból vegetálni lehet, de komolyan spórolni nem.
Én most 170 ből bőven kijövök.
Nem szeretnék külföldön dolgozni és ez csak +300 ezer forint lenne ami nem olyan nagy, hogy kimenjek. Havi nettó 700 ért már megfontolnám. Szóval ÉN nem mennék ki.
Van már saját házad, vagy szükséged van valamire, amihez kell a nagy pénz? Akkor menj!
De ha van ház, akkor a rezsi belefér a magyar fizetésbe is, tudsz spórolni naralásra, autóra, stb-re
3# vagyok
Nalam nem a fizetés volt a fő motiváló erő, hanem közeli hozzátartozó relatív fiatal kori halála... megfelelő orvosi ellátással meg ma is élhetne.. ausztriában mit kapsz a munkádért?
Tb-t... az hagyán, de a te tb-d, kiterjed a kit élő családodra... mögötte európa egyik legszínvonalasabb egeszségügye...
Nemrég volt laporoszkópiás köldöksérv műtétem.
Időpontra érkeztem a korházba, kicsit meg is szeppentem, mert nem volt ott senki... szó szerint senki... azt hittem elnéztem az időpontot és zárva a kórház...
Mikor odaértem az ajtóhoz ami fel volt írva a papíromra, bekopogtam, kinyitották, mondták a nevem, hogy én vagyok e az, mondom igen...
Vetkőzzek, zuhanyozzak, vegyem fel a hálóinget, feküdjek az ágyra... betoltak a műtőbe, megműtöttek, betoltak egy kényelmes szobába ahol már 3 frissen műtött nézte az eb-t a tvben, utánam pedig óramű pontossággal érkezett a következö... 4 óra múlva megvizsgáltak, kezembenyomták a papírjaim és mehettem haza... ja és onnan, hogy házidoki megvizsgált, ez 1hét lefutási idő volt, nem fél-1 év mint otthon.
Lábadozási idő a profi műtét után meg 1 hét, + 1 hónapig kímélni magam, de azért dolgozhatok...
Ha nem minden nap készételt veszel, hanem hajlandó vagy főzni, akkor a kaja kb ugyan annyiba kerül, mint otthon, viszont érezhetően minőségibb az étel a boltokban...
Munkában, bár gyár jellegű munkáról nem tudok nyilatkozni, de semmivel jobban nem kell megszakadni, mint otthon kellene. Bár az enyem egy alkotó szakma, itt nyílván benne van a pakliban, hogy néha oda kell tenni magad fizikailag.
Szabadságaimmal én rendelkezem, nem a munkáltatóm.
Viszont a normális itteni élethez elengedhetettlen a német nyelvtudás, de en is itt kezdtem, a 0ról, nem lehetettlen megtanulni, ha napi 1 órát rászánsz, már az is menő...
Wow akik írták hogy 2800€ keresnek megkérdezhetném hogy merre vagytok Ausztrián belül? Ugyanis én 7éves korom óta itt élek itt csináltam a szakmát (Metallbautechnicker) de így is csak netto 1700€ keresek 38,5 órába ha minden nap tulorázok akkor 1900.
Ez itt grázba van és akiket ismerek lakatosok azok is mind 1600-2100€ között keresnek. 21f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!