Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg olyan fárasztó és...

Tényleg olyan fárasztó és intenzív mozgás a gyorséttermi munka, mint ahogy a lányom mondja?

Figyelt kérdés

Lányommal volt téma. Az utóbbi fél évben gyorsétteremben dolgozik teljes munkaidőben. Ma került szóba valahogy, hogy az fárasztó és szerinte megfelelő testmozgás is, állítólag fogyott öt kilót tőle, amióta ott van, pedig nem eszik kevesebbet a szokottól. Szerintem nem látszik, hogy fogyott volna, van még honnan lemennie kilóknak. Az meg, hogy nagy testmozgás lenne, erősen kétlem. Minden munka fárasztó, ahhoz tartom magam, de hogy olyan intenzív mozgás lenne, azt erősen kétlem. Nem tudom, hány négyzetméteren kell oda-vissza sietnie és burgereket összedobnia.

Az eltérő véleményünk miatt most éppen haragos rám némileg, legalábbis nagyon úgy érződik. Tehát megkérlek titeket, mondjátok el ti. Tényleg olyan fárasztó és intenzív mozgás vagy sem?


ápr. 4. 22:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Eleve folyamatosan állni és jönni-menni kell, szerinted ez nem megterhelő? A legtöbb helyen nem ülhetsz le és a szabályok szerint járó 20-30 perces szünetedet sem mindig adják ki. Szerintem ez modern rabszolgaság.

Persze ha komolyan le akar fogyni, akkor arra nem az ottani gyorséttermi kaja lesz a megfelelő, de vannak helyek, ahol meg sem tudod enni, mert azt sem engedik, hajtanak, mint a marhát.

ápr. 5. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

22 eve konyhäzok, kiskonyhän 12-15 ezer lepes a napi ätlagom, nagy konyhän 25-30 ezer. Napi szinten 1-2 tonna äru forog meg a kezeim között, plusz a tänyer, evöeszköz, edenyek. A melos cipöm acelbetetes es 6 havonta kuka...

A konyhai melo igenis rohadtul kemeny tud lenni. Nyäron a 40 fokban ott ällni a fritunäl, azert megterheli az embert.. vagy 3 ora alatt lesütni több ezer adag kabätoshust, vagy 8 üstben 8 különbözö dolgot fözni idöre...

ápr. 5. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyorsétteremben dolgozom,elmondom,hogy mi van.Lehet,hogy 60 négyzetméter az egész konyha meg a hátsó helyiségek,de ez csak abban az esetben lényegtelen,ha ezen a 60 négyzetméteren csak sétálnod kéne.Így viszont,ha csúcsidő van pl,olyan szintű a pörgés, ebben a kis helyiségben is,mintha kb a szomszédos boltig kéne futkároznod 5 percenként valamiért.A konyhából folyamatosan fogynak az alapanyagok,azokat pótolnod kell a fagyasztókamrákból.A marhahús pl 15-20 kg-os dobozokban vannak és ebből napi 10-et biztos meg kell emelned.A sült krumplival egyéb kiegészítőkkel ugyanez a helyzet.Ha kihoztad,utána a helyére kell adagolnod,de mindezt úgy,hogy közben sütnöd kell a kifogyó dolgokat.Ha nem vagy elég gyors,jönnek a vezetők,és cseszegetnek,hogy a vendég már 5 perce vár az ételére. Aztán a kifogyó csomagolóanyagokat is neked kell kihoznod,különben a többiek nem tudnak elviteles ételt készíteni.A shake-ek,ízesített fagyik adagolása is csak vendég oldalról tűnik egyszerűnek,problémamentesnek,de én tudom,hogy kb 30 másodpercre is képes lefoglalni,és ha egyszerre kérnek 40-et (nyáron gyakori),akkor egyszerűen nem tudod olyan gyorsan csinálni,ahogy elvárnák.Plusz a fagylaltgépbe való fagyialap se hozza ki magát a raktárból,és kb 1 órát se tudsz 1 adaggal dolgozni melegebb időben.Közben rohanj rendelést intézni,kasszázni,vendégteret takarítani,sütni,zöldséget szeletelni.(igen,van,ami készen érkezik,valamit ott kell felszeletelni,pl paradicsom)

8 kg fogyásnál tartok,pár hónapja dolgozom a jelenlegi helyemen.

Ne tessék alábecsülni ezt a munkát,mert ezt nagyon-nagyon kevesen képesek hosszú távon csinálni.Nálunk is gyakran cserélődnek az emberek.Viszont a fizetésre nem lehet panasz,az biztos.

ápr. 7. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon is intenzív és megterhelő.

Jobb esetben "csak" 8 órán át kell talpalni, közben meg alig van idő pihenni, leülni vagy enni valamit. Dolgoztam olyan hotelekben, aminek az étterme külsősöket is fogadott, és aminek a pincérei tízen-x órákat nyomtak le, minimális szünetekkel, és azért tényleg nem láblógatásról van szó. Hordani kell az ételeket, italokat utóbbit megpakolt tálcákon egyensúlyozva, felszedni a tányérokat, figyelni az új vendégeket, kommunikálni a meglévőkkel, összedolgozni a többiekkel, szóval fejben is nagyon ott kell lenni, pörögni kell, hogy minden gördülékenyen, flottul menjen.

És ezek mellett hibázni sem szabad, szóval plusz stressz.


A konyhai munkák sem könnyebbek; ott is több ember dolgozik együtt, kisebb térben akár, szintén nagy a hajtás, a lehető legtöbb ételt kell elkészíteni a lehető legkevesebb idő alatt, ami minőségben is megállja a helyét. Az alapanyagokat el kell juttatni a konyhába, azokat fel kell dolgozni, el kell indítani az ételeket, amik egymás mellett és szimultán főnek, azokat felügyelni kell, ahogy a többi munkaerőt is... szóval megint olyan munkáról van szó, ahol pörögni kell, nem szabad lassúnak lenni, mert azzal másokat akadályozol, szintén nagy a stressz, fejben ott kell lenni végig.


És mindkét oldalnak (maga az étterem tere, illetve a vendégek elől elzártak) nagy a hajtás, nem szabad hibázni, emberekkel kell kommunikálni, akik nagyon kreatívak és tudnak alkotni helyzeteket. Szóval azokat is jól kell tudni lereagálni, ahogy a munkatársakkal is jól kell bánni, együttműködni, mert mindenki máshogy viselkedik stressz alatt, gyakran lehetnek konfliktusok is, ami újabb nehezítő tényező.


Sokan addig nem gondolnak bele, mi is folyik a színfalak mögött, míg maguk meg nem tapasztalják. Mert sokkal többről van szó, mint kész ételeket vagdosni az emberekhez.

ápr. 7. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!