Aki munkanélküli, az mit csinál egész nap?
Ha van X-éved bedolgozva nem fogsz pénz nélkül maradni ezt te is tudod szerintem, az olyan pályakezdő 20on évesek mint Én is, várják a sült galambot, ismerősi segítséget.
Addig meg itthon poshadok, ráadásul panelban ahol csak ülni lehet jóformán
Nekem annyi a szerencsém hogy anyuék normálisak, és nem kiabálnak érte, bár azt kifelejtettem hogy most lesz 1hónapja hogy itthon vagyok, mert januártól-májusig dolgoztam, csak most nem kell menni, mivel külsős vagyok
Hát igazából csak szenved és vergődik.
Ha szerencséd van akkor van egy kis tartalékod.
Amúgy meg lelkiekben roncs leszel.
Mert ha minden ok és happy teljesen másképp állsz hozzá dolgokhoz.
De ha egyfolytában azon aggódsz, hogy mi lesz holnap, hogy fogod kifizetni az albérletet, a számlákat, a kölcsönkért pénzeket, akkor egy idő után bele lehet őrülni.
Sokan azt hiszik milyen jó neked mert mindenre van időd.
DE ez nem így van, mert mit csinálsz azzal az idővel?
Nem tudsz sehová menni mert minden pénzbe kerül. Ha veszel egy újságot hogy állást keress, hogy telefonálj állás ügyben, stb, az mind-mind pénz.
És elméletileg bármit csinálhatnál, mondjuk elkezdesz kínait tanulni (most csak írtam valamit), de nem fogsz tudni arra figyelni, mert tele van a fejed gondokkal, és hiába ott az idő nem tudod kihasználni.
Mondjuk akik szülőknél vagy rokonoknál élnek gondolom sokkal könnyebb a helyzetük, mert ha mondjuk nem ad bele 3 hónapig a közösbe akkor nem kerül az utcára.
A fentieket saját bőrömön tapasztaltam, tehát ha még "csak" elveszítheted a munkád akkor lépj és keress másikat vagy nem tudom, mert ha egyszerre hullik rád minden gond.
(ilyenkor fog elromlani a mosógép, a TV, ilyenkor jön ki egy büntetés mert X éve 1 percnél tovább parkoltál mint amennyit befizettél, és még sokáig sorolhatnám)
Én még szüleimnél lakom meg mg csak 2 ée kerültem ki suliból, persze volt egy munkám, de a cégcsődöt mondott, utána részt vettem egy képzésen aztán elmentem vele dolgozni, de csak határozott időre tudtak felvenni engem. 2 hónapja vagyok munkanélküli, segélyt nem kapok, de alkalmi munkáim vannak, egyik az bejelentett munka de csak 4-6 órában dolgozom 2 naponta járok be, étel futár vagyok. Igaz ebből megélni nem lehet de legalább fizetve van a TB-m plusz arra elég hogy beszálljak a közös költségekbe és tudjam fizetni a telefonszámláimat.
Én persze itthon is dolgozok, ugye rengeteg dolog van a kertben azt egy az egybe én csinálom, legalább lefoglalom magam, meg régi bútorokat újítok fel, vagy alakítok át, igaz nem pénzért amolyan cserés a dolog, meg időnként eljárok takarítani idősekhez, kert takarítás, házban a nagyobb takarítások.
Ez inkább arra jó hogy mégse üljek otthon egész nap, de ezekből egyáltalán nem lehet megélni ha egyedül lennék.
Persze most van kilátásban egy új munkahely 12 órás műszakba ami elég rosszul hangzik, de annyi előnye van hogy 2 nap munka aztán 2 nap pihenő, ami nem egy rossz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!