Kotányi gyömbér porból lehet teát készíteni? Ha igen, hogyan? Le kell szűrni utána?
A port nem lehet leszűrni.
Teheted sütibe, fagyiba, joghurtba, zabba...
Ha finom por állagú, akkor feloldódik vízben, és akkor nyilván lehet belőle teát csinálni, de ha durvább, akkor nem, akkor előtte jobban le kell darálni. De leszűrni semmiképp nem lehet, a por átmegy a szűrőn, legalábbis a konyhai szűrőn, kávéfőző szűrőjébe téve, és abban lefőzve viszont bíztatóbb lehet a dolog!
Őszintén szólva mi friss gyömbért szoktunk venni, de azt se közvetlenül teának, hanem erősítőnek: anyukám belereszel belőle a bögrébe, hozzá cukor és a filter, majd rá a forró víz. Mikor a filter kiázik, és a cukor is feloldódik, másik bögrébe átszűrjük, és kész. Jó erős lesz tőle a tea, és érezhetően tisztítja a légutakat!
Én csak magából a gyömbérporból nem készíteném, mert úgy töménynek találnám.
Ha nem akarsz friss gyömbért reszelni a teába és por alakban használnád, akkor jó lehet egy kb. 3-3,5 dl-es bögrében 1 mokkás, vagy teáskanálnyi a gyömbérporból + 1 zöld tea filter, 1/2 teáskanál szegfűszeg, 1/2 teáskanál kurkuma, 1/2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál méz, 1 teáskanál cukor, vagy édesítő, fél citrom leve. A hozzávalók Sparban, Tescoban, Auchanban, stb. a fűszerek részlegen megvásárolhatók szintén szárított formában. Érdemes ezt átszűrni egy másik bögrébe, vagy teatojást használni. Napi 1 bögrével nagyon jó középmelegen szürcsölgetni a téli időszakban.
3-asra ne hallgass, légy szi. Sztem eléggé finom por a Kotányi-féle, felrobbanhat tőle a kávéfőző, mert eltömíti, vagy kijön a vízzel együtt.
Elvileg le lehet szűrni, szűrőpapíron, amit a csepegtetett, szűrt kávéhoz használnak.
De én is a friss gyömbér mellé teszem le a voksom.
Ha édesen szereted a gyömbérteát, akkor reszelj le egy-két teáskanálnyi gyömbért, keverjed össze egy kis mézzel, pár percig hagyjad állni, utána rá a forró víz, 5-10 percig ázzon lefedve, aztán iható. A végén meg lehet enni a reszelt gyömbért is.
Ha nem, előtte leszűröd a gyömbért, megint teszel hozzá egy pici mézet, s megvan a következő - kicsit gyengébb - teaalap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!