Melyik almafajtából lehet a legjobb legtöbb pálinkát főzni?
sok almából
a minőség meg nem a fajtán fog múlni
Nekünk a Golden és a Jonagold jött be a legjobban, de kaptam már nyári almákat vegyesen, amikből igen finom nedű lett.
Általában az édesebb kevésbé savas almák, lágyabb, zamatosabb pálinkát adnak.
Mi mindig 3% cukorral csináljuk és 45°-ra hígítjuk (baráti társaság döntése, így jobban ízlik mindenkinek).
Általában 10-11 liter körül van a kihozatal. Ez apján cukor nélkül 7-8 literre lehet számítani.
#7
Megmutatnám, de sajnos nem szoktam dokumentálni.
#8
Akinek 5 liter jön le 100 kiló almából, az vagy nagyon rossz alapanyagot használ, vagy nagyon rosszul csinál valamit.
A hivatalos bérfőzési előírások szerint 100 liter almacefréből 10 liter 50%-os pálinka adható ki. Ez fölött cukrozottnak számít a cefre. A 7-8 liter teljesen elfogadott mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!