Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A párlat minden esetben...

A párlat minden esetben színtelen?

Figyelt kérdés
Nem igazán értek a pálinkához... Arra lennék kíváncsi, hogy a párlat minden esetben színtelen-e, ha mondjuk a cefrében van valamilyen színanyag.

2022. okt. 25. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen értelemben, ahogy kérdezed, igen, minden esetben. A párlat elszíneződhet különböző hibák okán, de normál esetben igen, színtelen.
2022. okt. 25. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Hmmm, mi a helyzet a gyógynövényekkel lepárolt szesszel? Az a hordótól barnul be, nem a növényektől?
2022. okt. 25. 10:39
 3/3 Phoney ***** válasza:

Ökölszabályként igen, de léteznek ritka színanyagok, amiktől halványsárga lehet a párlat, pl. a feketeribizli-pálinkánál előfordul (most nem emlékszem, hogy rögtön így jön le vagy hamaraosan kialakul, mindenesetre normálisnak számít).


A gyógynövényekkel lepárolt szeszek is fehérek. Fehér a gin, az ouzo, de natúrban az abszint is. A gyógynövényes ital karamelltől, áztatott növényektől, és/vagy hordótól kap színt. Ami tényleg barna köztük, az szinte mindig karamelles.

2022. okt. 25. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!