Mi a különbség a búzasör és a világos sör között?
Majdnem... valójában a búzasör is részben árpamalátából készül. A lényeg az, hogy minimum 50%-ban búzamalátát használjanak fel. Több lehet, kevesebb nem, a maradék pedig árpamaláta.
A világos sör pedig csak annyit jelent, hogy kevésbé pörkölt gabonából készül - erősebb pörkölés sötétebb színt eredményez.
"Mi a különbség a búzasör és a világos sör között?"
Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy mi a különbség egy piros autó és egy Ferrari között. A búzasör egy sörfajta, míg a világos sör csak a sör színére utal (sokféle világos sörfajta létezik).
Ha a világos sör alatt az itthon kapható lágereket (borsodi, soproni, stb.) érted, akkor a fő különbség, hogy a világos lágerek csak árpamalátából készülnek (ehhez adnak néha kukorica adalékot is), míg a búzasörök árpamaláta és búza keverékéből (hagyományosan a németeknél búzamalátából, míg a belgáknál sima búzából).
A lágereket a gyártók tükörtisztára szűrik, míg búzasörben kapható szűrt és szűretlen változat is. Az ízük is jelentősen különbözik a búzának köszönhetően, valamint a búzasör általában kevésbé keserű. Vagyis aki nem szereti a sört a keserűsége miatt, annak ajánlott egy próbát tennie a búzasörökkel. A búzasört érdemes palackozás után minél hamarabb meginni, míg a világos lágerek jobban bírják a tárolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!