Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért pattog a pattogatott...

Miért pattog a pattogatott kukorica?

Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
mert ideges
2010. júl. 12. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Mert magas a gumitartalma.
2010. júl. 12. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
68%
a szem héja erôs és a belseje jól vezeti a hôt.
2010. júl. 12. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A nedves belső részében gőz keletkezik és az "veti" szét a külső burkot.
2010. júl. 12. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A pattogatni való kukoricát, amikor elkezded melegíteni a belsejében lévő víz is melegszik és mivel a térfogat nem változik csak a hőmérséklet a belsejében a nagy nyomás és hőmérséklet miatt zselés anyag keletkezik. Amikor a burok már nem bírja tovább felreped és ez a zselés cucc oxigén hatására tágulni kezd és kilövell arra, amerre a repedés van...a kinti hőmérsékleten pedig megszilárdul.
2010. júl. 12. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!