Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Töltött zsemle receptje?

Töltött zsemle receptje?

Figyelt kérdés
2008. dec. 13. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

4 db zsömle,

2 dl tej,

10 dkg cukor,

2 db tojás,

10 dkg tehéntúró,

1 dl tejföl,

3 dkg mazsola,

3 dkg vaj,

2 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd lehűtjük. A zsömlék felső részét levágjuk, az alsó (nagyobbik rész) belsejét kiskanállal kiemeljük. Kevés tejjel meglocsoljuk. A túrót a zsömlebéllel együtt szitán (v. villával) áttörjük; a tejföllel, a tojással és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd vaníliás cukorral ízesítjük. A zsömlék alját és a tetejét is meglocsoljuk tejjel. Megtöltjük a túrótöltelékkel, ráhelyezzük a kalapját, és sütőben ropogósra sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

2008. dec. 13. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ez nem épp az, de hasonló :



Rántott töltött zsemle


4 személy részére, 4 db zsemle, 20 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 6 db tojás, petrezselyemzöld, olaj, só, bors, zsemlemorzsa


A zsemléknek levágjuk a kalapját és kivájjuk a belsejét., Tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük., Közben kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, az apró kockákra vágott gombát rátesszük, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk., Később a fedőt levéve elfőzzük a levét, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel., Az így kapott tölteléket a zsemlkébe halmozzuk, a tetejükre egy-egy nyers tojást ütünk és a sütőben addig sütjük, amíg a tojások meg nem dermednek., Tartalmas 2 után főételnek is beillik.

2008. dec. 13. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

... ez márTÖLTÖTT ZSEMLE RECEPTJE :



Hozzávalók:

8 db zsemle, 2 db egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej, kevés só és törött fekete bors.


Elkészítés:

A zsemlék tetejérõl egy vékony "kalapot" levágunk, és a belét kiszedjük. A zsemleüregeket egy pillanatra megmártjuk a tejben, majd lecsöpögtetjük, és kis tepsire tesszük. A kalapokat szintén megmártjuk. A kivájt zsemlebelet a megmaradt tejjel, a nagyon gyengén felvert tojással, a reszelt sajttal, valamint a fokhagymaprésen átnyomott hagymával összekeverjük, majd a zsemléket jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel. Mindegyikre ráillesztjük a tetejét, és a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel betakarjuk. A tepsit betoljuk az elõmelegített, forró sütõbe, és addig sütjük, amíg szép piros pörc sül rá. Bármilyen salátával vagy savanyúsággal nagyon finom ez az egyszerû étel.

2008. dec. 13. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Bulocski



Hozzávaló:

4 szikkadt zsemle

2-3 dl hideg tej


A túrós töltelékhez:

10 dkg magozott aszalt szilva

1 kávéskanál őrölt fahéj

4-5 szem szegfűszeg

10 dkg porcukor

3 evőkanál tejföl

1 tojás

25 dkg tehéntúró

1 vaníliarúd kikapargatott belseje

1 citrom reszelt héja

1 púpos evőkanál búzadara

1 kávéskanál fahéj


a tetejére és a tepsi kikenéséhez 5-5 dkg vaj



Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).


A zsemlékről levágjuk a tetejüket, mintha kalapok lennének, majd kivájjuk a belüket (a továbbiakban nem lesz szükségünk a zsemlebélre).

Az üres zsemléket pár pillanatra megáztatjuk a hideg tejben, majd lecsöpögtetjük, és beletesszük őket egymás mellé egy közepes méretű kivajazott tepsibe. A zsemle-kalapokat magunk mellé készítjük.


A töltelékhez az aszalt szilvát felforraljuk annyi fahéjas-szegfűszeges vízben, amennyi ellepi, aztán lehúzzuk a tűzről. Ha már puha, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.


A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékből robotgéppel habot verünk. Ezután a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejfölt, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat ugyancsak robotgéppel összekeverjük, és ha már sima lett a keverék, eldolgozzuk benne a tehéntúrót és a búzadarát és az apróra vágott szilvát is. Végül fakanállal hozzáforgatjuk a tojáshabot, és a tölteléket elosztjuk a zsemlékben.


A megtöltött zsemléket először kalap nélkül sütjük 10 percig, majd ez idő leteltével ráhelyezzük mindegyikre a kalapját, rámorzsoljuk a tetejükre a vaj kockákat, majd így is kapnak további 10 percet a sütőben.


Én ezt szeretem mert így a legfincsibb szerintem.

2008. dec. 13. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi
2008. dec. 15. 19:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!