Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fatányérból mit lehet enni?

Fatányérból mit lehet enni?

Figyelt kérdés

Kaptam a szüleimtől egy vékony fatányért, de nem tudom mit lehet belőle enni. Szerintük lehetne akár olajos vagy zsíros kaját is enni, de kissé félek, hogy akkor nem lehetne rendesen elmosni a tányért.

Mit lehet egy fatányérból enni?



2023. márc. 18. 09:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármit.
2023. márc. 18. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindent. És simán mosogatható.
2023. márc. 18. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

Bármit, de leginkább ezt:

[link]

2023. márc. 18. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire vékony? Mert ha nagyon, akkor esélyes, hogy inkább bambusz. Az még kevésbé szív magába dolgokat.
2023. márc. 18. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
14%
Pitypangot
2023. márc. 18. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Egy idő után a víztől elhajlik,megrepedezik.Inkább csak kínáló tanyérnak használd.
2023. márc. 18. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell áztatni, hanem folyó víz alatt elmosni, és eltörölni. Akkor semmi baja nem lesz.
2023. márc. 18. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

4-es vagyok, az, hogy hogy hajlik, hogy reped, egy külön téma.

Egy fa, mindig is "élő" dolog lesz, attól, hogy kivágták, az még "él" bizonyos szempontból.

(lásd, tavasszal kirügyező, több éves vessző kosarak)


A fa, együtt él a környezetével, reagál rá, ezért tudni kell vele bánni.

Ezesetben, ha kezeletlen a fa, mindenek előtt paraffin olajjal át kell kenni, majd ha pár nap múlva teljesen beitta, utána még egyszer át kell kenni.

Ez a kérdésben szereplő , további zsiradékok felszívódását is gátolja némileg, illetve nagyságrendekkel ellenállóbbá teszi a vízzel, párával szemben.

Ezen túlmenően jól írja a 7-es, ismerni kell az anyagot, törődni kell vele, ahogy megkívánja. Nem lehet agyon vegyszerezni, gépben mosni, sokáig áztatni.


Sokkal jobban bírja azt, ha esetleg az évek alatt magába szív némi nem kívánt zsiradékot, szín anyagokat (paprika) , stb.

A világ legjobb vágódeszkája, vagy fakanala is ugyanígy viselkedik, a történek kulcsa az, hogy ennek semmi jelentősége nincs!

Ugyanis a fa, ha száraz, a legkiválóbb természetes sterilizáló, semmiféle kórokozó nem képes megélni rajta!

Ezért jobb egy fa vágódeszka, mint egy műanyag!!!

A műanyagról azt hitték, mivel szervetlen, jobb lesz, mint a fa.

Régen megbukott már az elmélet! Egy fa vágódeszkát elég néha jól lesózni, ami vízelvonó hatású, tökéletesen élhetetlen közeget teremt minden mikroorganizmusnak.


Úgyhogy ha egy fatányér felületébe idővel ilyen-olyan illatok, itt-ott zsiradékok, stb belediffundálódnak, az attól még biológiailag tökéletesen steril lehet!

2023. márc. 18. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

"A műanyagról azt hitték, mivel szervetlen, jobb lesz, mint a fa."

Szervetlen műanyag nincsen!

2023. márc. 18. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!