Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy készül az édes tejes...

Hogy készül az édes tejes zöldborsófözelék?

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Én általában jobban szeretem a mirelitt borsót, mint az üvegeset. Felteszek kis vizet főni egy leves kockával. Ha zubog, beleöntöm a fagyos borsót. Nagylángon puhára főzöm. Rántást készitek. l dcl zsiradékba 3-4 evőkanál lisztet zsemle szinüre piritok. Majd felöntöm egy kis HIDEG tejjel, ezt a borsóhoz vegyitem. Lehet csepp cukor. Ebben a szakaszban belevágok l csokor petrezselymet. Lassu lángon jól ki kell forralni, ne legyen liszt ize.
2010. nov. 20. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

Én is hasonlóan csinálom, csak más sorrendben, így csak 1 lábost kell használni (kevesebb mosatlan :)


Vajon (sose olajon) megpirítom kicsit a lisztet, ráöntöm a mirelit vagy friss borsót (az üvegest nem szeretem, annak konzervíze van), sózom (vagy ételízesítő), felöntöm annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, puhára főzöm, a végén beleöntöm a tejet és összerottyantom (ha nem elég sűrű, étkezési keményítővel a végén még sűrítem).

Én is szoktam cukrot tenni bele (de kell bele bőven só is, hgoy finom legyen).


Nagyon jó még, ha teszel bele egy kis vágott petrezselymet, szerintem finomabb úgy.


Fasírt vagy sült virsli illik hozzá sztm.

2010. nov. 20. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
Én meg a borsót pirítom meg kicsit olajon, só, cukor, lisztszórás, kevergetés, tejjel felöntöd, és beforralod. Ez a legegyszerűbb. Vendéglátóipari tankonyhán tanultam.
2010. nov. 20. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
58%
Én üveges borsót használok, mindig ugyanazt a márkát, ami tudom, hogy mindig puha és nem kell főzni. Felteszek 1 liter tejet, beleöntöm a borsót, ízlés szerint cukrot, és felforralom. Mikor összeforrt olajjal, liszttel berántom, megkóstolom, ha még kell bele cukor teszek bele és elzárom. Fél óra alatt kész.
2010. nov. 20. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
41%

Olajon hagymát piritok,aztán rá 2 ek liszt(kicsit piritom ,aztutána felöntöm tejjel,elöször kis mennyiséggel és fokozatosan adom hozzá miközben csomomentesre keverem.Nem kell megijedni van h a hagyma tünik csomonak de eddig sose siekrült csomosra csinálni.Aztán amikor elegendö tejet vett fel aliszt(látszik az állagán)ki so vagy vegeta,petrezselyem

pici pirospaprika,aztán a vágán a cukor(fokozatosan adva).

2010. nov. 20. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!