Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A sózott, pörkölt földimogyoró...

A sózott, pörkölt földimogyoróban vannak még vitaminok, ásványi anyagok?

Figyelt kérdés
És milyenek?
2011. jan. 18. 01:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Kapásból a só miatt van benne nátrium és klór.
2011. jan. 18. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Vitaminok nem igazán jellemzőek.

B1, B2, C egyébként lenne benne, de ezek nem hőstabilak, pörkölésnél tönkremennek.

Vitaminok közül az E vitamin van még benne, és ez túl is éli a pörkölést!

Valamint a legolajosabb magról lévén szó, nagyban hozzájárul a többi (más ételből származó) zsírban oldódó vitamin (A,D,E,K) könnyebb felszívódásához.


Ásványi anyagok közül (a són kívül) makro- és mikor elemek sorát tartalmazza, mangán, kalcium és foszfor tartalma elég jól hasznosul.

Ezen kívül van benne: nátrium, kálium, magnézium, vas, réz, cink.

2011. jan. 18. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Az elmúlt 5 napban elrágcsáltam fél kilót:) Nagyon kívántam már ugyanis.
2011. jan. 18. 22:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!