Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kenyérsütő géphez valami...

Kenyérsütő géphez valami finom fehér lisztből készült kenyér receptet írnátok?

Figyelt kérdés

Ki szeretném próbálni az újonnan vásárolt kenyérsütőgépünket, de receptem nincs hozzá. Fehér lisztből csinálnám, valami igazán finom kenyér receptet szeretnék.

Előre is köszönöm!


2009. febr. 15. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:

szia!

én ilyet csináltam a multkor: 500 gr liszt, fél csomag élesztő, pesto szószból két kiskanál, két evőkanál vaj, egy evőkanál cukor, 300 ml víz, koriander, kömény, 11 gr só.

szerintem tuti recept én legalábbis imádom. jó sütögetést:-))

2009. febr. 15. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, ez tényleg jól hangzik. :D


Várok még további recepteket. :D

2009. febr. 15. 22:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk ez vált be, sima mezei fehér kenyér.


1 dkg friss élesztő, 1 kis mérő cukor, 1 kis mérő méz, 250 ml víz.

(Ezeket összekeverem a műanyag mérőpohárban, és kicsit magára hagyom, 3-4 percre, míg elkezd felfutni.)

Az edénybe pedig ezek kerülnek sorrendben:

1 kis mérő só, 1 nagy mérő olaj, az élesztős víz, 450 gr fehér liszt.

Francia kenyér programon sütöm, a legerősebb héj árnyalattal. Ez a program dagasztja legtovább, szerintem mindenképp ilyet érdemes beállítani, attól lesz szép "buborékos" a kenyér. Az utolsó kelesztés előtt kiveszem a lapátokat, és visszateszem a tésztát.

Mérni még nem mértem le, mert mindig eszünk belőle, mire mérésre kerülne a sor, de 750gr körüli lehet a végeredmény. A héja picit ropogós, és másnap is ehető! Tároláshoz javaslom a konyhai papírtörlőt, és így egy zacskóba csomagolva.


Meg egy jótanács, hogy ha összekeverte az anyagot a gép, akkor nézd meg, hogy nem ragacsos-e, mert megfigyeltem, hogy ha máshol csinálok ugyanezzel a géppel kenyeret, a vízkeménységtől függően kell változtatni a hozzáadott víz mennyiségét. Tehát lehet hogy ehhez neked 300 ml kell, de az is lehet, hogy 200 ml is elég.


Jó sütögetést!

2009. febr. 15. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek is nagyon finomak:

Rizses kenyér:

280ml víz

1tojás

375g kenyérliszt

200g főtt rizs

2 ek sovány tejpor

2tk só

1ek cukor

másfél ek vaj

2tk élesztő


Burgonyés kenyér:

300ml burgonya főzőlé

4ek olaj

675g kenyérliszt

225g áttört főtt burgonya

2ek sovány tejpor

2tk só

1ek cukor

másfél tk élesztő


A rizsesben azt szeretem, hogy a tetején-alján lévő rízsszemek, kicsit ropogósra sülnek. A burgonyás viszont 2 nap múlva is nagyon finom puha.

2009. febr. 17. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!