Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell magvakat csiráztatni?

Hogyan kell magvakat csiráztatni?

Figyelt kérdés

Nekem bepenészedett a mag.

Pl. búza, vöröskáposzta, mustár


2008. febr. 17. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szellős helyre tedd. És mondjuk nedves homokra, fűrészporra. Nem kell hogy álljon rajta a víz.
2008. febr. 18. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2008. febr. 18. 16:56
 3/3 anonim válasza:
100%

Lyukas aljú edénybe tedd a magokat, és naponta kétszer öblítsd le vagy áztasd be rövid ideig. Ne legyen lefedve, és ne álljon vízben.

Lehet kapni csíráztató tálakat. Nekem egy 4 emeletes van, aminek három tálkája lyukacsos, egy pedig nem, ezt kell legalulra tenni. Igaz, az emeletes csíráztatás nekem nem jött be, mert a közbülső tálban lévő magok bepenészedtek. Azóta külön teszem őket.

Korábban egy habtálcát lyukasztgattam ki vékony kötőtűvel, ez is bevált.

2008. febr. 22. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!