Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a durum- és a...

Mi a különbség a durum- és a hagyományos tészta között?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy előbbi durum búzából készül. De mi az, amitől állítólag egészségesebb, mint a hagyományos tészta?
2008. márc. 6. 19:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A durum tészta durumbúza dara és víz felhasználásával, tojás hozzáadása nélkül készül.

Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el.

A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel,

nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető.

A durumtészta főzéskor rugalmas, de kemény és alaktartó, nehezen fő szét.


A durumtészta konyhatechnikailag nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, főzési ideje csupán néhány perc, ezalatt kb. kétszeresére duzzad.


Jó és praktikus tulajdonságai mellett kevésbé emeli a vércukorszintet.

2008. márc. 7. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!