Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Egyéb kérdések

A kérdés

Hogyan lehet házilag megállapítani, hogy a mézet cukorral "hamisítják" a méhészek?


 2011-09-07 12:01  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
én úgy tudom, hogy az ilyen méz nem "ikrásodik"
a valódi méz idővel kristályosodik

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2011-09-07 12:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is úgy hallottam, mint az első. Csak egy bibi van: kaptunk barát méhésztől mézet, aki saját fogyasztásra termel mézet, és 100%, hogy nem trükközik vele. Több mint 2 év alatt sem cukrosodott meg, addigra fogyott el a vége. És nem is volt annyira édes, mint a bolti mézek (persze édes volt, de volt különbség). Vegyes virágméz volt amúgy.
Amit megveszek boltban/piacon stb. 1-2 hónap után cukros.
Szóval én nem igazán hiszek a fentiekben.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2011-09-07 12:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
12.31
Igaz a valódi méz nem émelyítő édes!!!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 2011-09-07 12:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
az első vagyok, és én meg hiszek benne, mert a nagytatámnak voltak méhéi, és a hideg beálltával a kamrában a méz mindig kikristályosodott
a bolti mézet nem használok, csak ismerős méhésztől veszek
mellesleg a bolti méz is lehet valódi, csak valamilyen kevésbé értékes vegyes virágméz, ami olcsóbb

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont 2011-09-07 13:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
És az ikrásodással még egy baj van. A valódi akácméz sem fog kristályosodni, tehát arról azért sem tudhatod így megállapítani.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont 2011-09-07 22:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Egyedül az akác méz ami akár 10-20-évig sem kristályosodik ki, a többi méz hamarabb.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 2011-09-08 20:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Must tartósítása házilag?
Házilag készített, de ki nem főzött nudlit, derelyét le lehet fagyasztani?
Hogyan lehet "házilag" megállapítani ha terhes vagyok teszt nélkül? Pl:. Mik a tünetei külső változás stb Pls fontos csak normális válaszokat
Fél éve próbálkozunk a babaprojektel. Eddig sikertelenül. Hogyan lehetne házilag megállapítani, hogy van e peteérésem?
Hogyan lehet házilag megállapítani hogy termékenyítő képes vagyok-e?
Hogyan lehet megállapítani egy anyagról házilag hogy ezüst e? Illetve az ezüst étkészlet evőeszközei full ezüstből vannak?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból








Minden jog fenntartva © 2014, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu