Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Must tartósítása házilag?

Must tartósítása házilag?

Figyelt kérdés
Próbáltam Na-benzoáttal,de sajnos,annak nem bírom a szagát-ízét,nagyon sajnáltam,hogy egy csomó mustot ki kellett dobnom miatta.Szalicil: nem vált be,mert elkezdett erjedni.Próbáltam tavaly pasztőrözni,de nagyon nem jött be,igaz,hogy nem romlott meg,de "főtt"íze lett.Szorbinsav:Valami rettentő fekete szőrös penész lett rajta(bár erjedni nem kezdett,az biztos)Ezeken a dolgokon kívül már nem tudok mást elképzelni.Ti hogy csináljátok?
2011. szept. 30. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Anyukám a frissen kifolyt mustot felforralta,forrón üvegekbe töltötte,nagyon pici szalicilt tett a tetejére. Celofánnal lekötötte és száraz dunsztba rakta. Egész télen ittuk a mustot.
2011. okt. 1. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
NE fözd, csak melegitsd majdnem forrásig, és azonnal töltsd üvegekbe, zárd le. Semmiféle tartósitószer nem kell bele, nekem már több tiz éve mindig eláll. Kibontás után az üveget hütöben kell tartani.
2011. okt. 1. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
Mi le szoktuk fagyasztani , bár hatalmas mennyiséghez sok hely kell.
2011. okt. 2. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek,ki fogom próbálni(SAJNOS,A FAGYASZTÁST NEM)
2011. okt. 3. 13:19
 5/5 anonim válasza:
na itt nagyon sokkal nem lettem okosabb !!
2013. szept. 20. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!