Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 1 kg paradicsomban ugyan...

1 kg paradicsomban ugyan annyi a tápérték/vitamin/ásványianyag, mint 1 kg cseresznyeparadicsomban?

Figyelt kérdés

2012. máj. 9. 13:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Már hogy lenne ugyanannyi? Fajtánként eltérő hogy miből mennyi van.
2012. máj. 9. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Milyen az a cseresznyeparadicsom?
2012. máj. 9. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

[link]


Hozzávetőlegesen ugyan annyi?

2012. máj. 9. 13:51
 4/14 anonim ***** válasza:

ez a képen a fürtösparadicsom.lehet, hogy a koktélparadicsomra gondolsz.

tápérték nagyjából azonos, azonban valamennyire eltérhet, ami függ valóban magától a fajtától, a termőhelytől, milyen körülmények között termsztették (napfény, vagy mesterséges ) mikor szedték le, vagyis mikor kerül a fogyasztóhoz.

a legtöbb értékes anyag, majd a szabadföldi nyári paradicsomban lesz, ami napon érett nem gyorsította, vagy éppen lassította az érését senki.

2012. máj. 9. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Na ja, az értékes, szabadföldi paradicsomra kb. augusztusig kell várni.


Egyébként azt, hogy ugyanannyi, egybe kell írni.

2012. máj. 10. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim válasza:
Hagy szóljon már hozzá egy kertészmérnök is.Tegyük fel,koktélparadicsom,és koktélparadicsom között is van különbség.Annyi féle hibridet nemesítettek már ki,hogy megszámolni is nehéz.A tápértéke közel azonos lehet,mivel a paradicsomnak nagyon alacsony a tápértéke.Minimális.Függ a talaj ellátottságától,éghajlattól a benne levő vitaminok mennyisége.Hogy azonos körülmények között,bár ez saját vélemény,a két paradicsom termésében szerintem azonos mennyiségű vitamin is lesz.Hogy megcáfoljam a szabadföldi paradicsom istenítését,egy üvegházban termelt paradicsom és a szabadföldi között a különbség csupán a hőmérséklet,amit ugyebár az üvegházhatásnak tudthatunk be.Normális esetben nem érlelnek be paradicsomot mesterségesen,és az üvegházból egész éven át szedik a szebbnél szebb paradicsomokat.
2012. máj. 11. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Normális esetben 20 évvel ezelőtt még az alföldön szabadföldön termelték a paradicsomot a konzervgyárak részére.

sajnos már egy hektárnyit sem látni...

becsülöm a szakmádat, a lányom is kertészmérnök-doktor,de nincs mindenben igazad, már bocsi. nem tudom hol élsz, de nálunk hol vannak üvegházak, amik ellátnák az országot belföldi szép paradicsommal?

lehet, hogy nem MO-on.

2012. máj. 11. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

6-os:

1. Nem hagy szóljon, hanem hadd szóljon már hozzá...

2. Az írásjelek után hagyni kell egy szóközt.

3. Lehet, hogy szebbnél szebbek az üvegházi paradicsomok, de azok műtrágyán növekedtek.

A paradicsomnak egyébként magas a kálium tartalma, ezért nem árt megsózni tiszta (nem bolti, kálium-kloridozott) sóval.

2012. máj. 14. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:

1.nem magyartanárnak készültem

2.nem excel dokumentumot írok

3.az üvegházas paradicsomot is ugyanúgy lehet szervestrágyázni mint a szabadföldit

4.a szabadföldi paradicsomot is műtrágyázzák

5.a tiszta só NaCl...sehol egy szál Kálium a vegyületben.KCl,aminek megközelítőleg 46% tiszta kálium oxiddá alakul át lebomláskor K2O,mert a növény csak ezt képes hasznosítani.Visszamarad a Cl,amely savanyítani fogja a talajt,a talaj minőségétől függően ez lehet jó hatású is...(amennyiben lúgos a talaj),ha savanyú a talaj,akkor kálium szulfáttal kell próbálkozni.A Káliumnak többféle sója létezik,elemi káliumot nem lehet használni.Ha konyhasót,NaCl-t teszel alá,ezzel a talaj EC szintjét növeled csak,ami elsózáshoz,és a növény kiszáradásához vezet.

Az előző válahoz fűzném,hogy nem vagyok magyarországi,viszont Tompán,Kecskeméten nagyon sok szép üvegházat,fóliaházat láttam,történetesen paradicsommal is.

Vajdaságban is egyre több melegágyas termellő van.

2012. máj. 15. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

1. Attól még tudhatnál rendesen magyarul.

2. Alapvető helyesírási szabály, hogy az írásjelek után szóközt kell hagyni. Sokkal átláthatóbb lenne a szöveged, egyszer próbáld ki.

3. És szerinted szervestrágyázzák?

4. Valószínűleg, de nyilván nem mindenhol.

5. Biztos igazad van, de én a feldarabolt, fogyasztásra szánt paradicsom sózásáról írtam, nem a növényéről.

Az egyik piaci árus is Bács-Kiskunból szerzi be a(z üvegházas) paradicsomot télen-nyáron, de nincs is olyan íze és illata, mint a szabadföldinek… Az üvegházasnak csak annyi az előnye, hogy nem fagy el, ill. nem támadják meg azok a betegségek, amik a szabadföldit szokták.

2012. máj. 16. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!