Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tehetek pálinkába friss...

Tehetek pálinkába friss áfonyát, vagy csak aszalt dolgokat lehet bele tenni? Finom áfonyás pálinkát akarok készíteni.

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 23:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem értek hozzá, szóval lehet jó nagy hülyeséget írok, de SZERINTEM azért tesznek bele aszaltat, mert az a gyümölcs már tartósítva van az aszalás által. Egy friss gyümölcsöt ha bele raksz SZERINTEM idő kérdése és elkezd... hááát... rohadni? Nem tudom az alkohol mennyiben gátolja ezt a folyamatot... egy ideig biztos, de nem olyan sokáig.
2012. szept. 26. 01:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
79%

Nyugodtan tehetsz bele friss gyümölcsöt is, csak arra nagyon oda kell figyelni, hogy a pálinka teljesen elfedje.

Másrészt az aszalt izesebb, és nem is vizezi fel a pálinkát.

2012. szept. 26. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
79%
Egyébként ha nem húsz kilót teszel bele, és pl. 60 fokos a pálesz, biztos nem fogja felvizezni..párom úgy szokta, hogy pár darabot tesz az aljára és bennehagyja. Finom lesz nagon, akármilyen pálinkába akármilyen gyümölcsöt tesz. Veszik is, mint állat.:)
2012. szept. 26. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!