Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ismertek olyan bonyolultan...

Ismertek olyan bonyolultan elkészíthető ételeket, amiknek az elkészítéséhez nagyon nagy "szaktudás" kell?

Figyelt kérdés

2013. jan. 30. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Hurkát, kolbászt, disznósajtot készíteni

Rétes-tésztát gyúrni, elnyújtani, tölteni és megsütni

2013. jan. 30. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, a rétes meg a leveles tészta, azok, amiket nem bíznék rá egy kezdőre, illetve magam nem állnék neki.


Nem Michelin-csillagos séfek agyonbonyolított furcsaságaira gondolnék, inkább öreganyáink hagyományos receptjei jutnak eszembe, azok, amikhez tényleg kell érzés, tudás, tapasztalat.

2013. jan. 30. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 bumbi02 ***** válasza:
88%

Szerintem nincs nehéz étel. A Michelin csillagos szakács se attól jó szakács, hogy nehéz ételeket főz. Hanem attól, hogy kreatív, és megtalálja az ízkombinációkat, nem pedig bevett szokásokat követ. Igazából ha van egy recepted, és pontosan követed, van egy minimális rutinod a konyhába, nincs különlegesen nehéz étel szerintem. A nagy szaktudás a konyhában ahhoz kell, hogy kreatív légy. Tudd mi mihez illik, mit mivel emelhetsz, hangsúlyozhatsz, enyhíthetsz. Például egy otthoni konyhában kevesünknek jutna eszébe sárgadinnyéhez sonkát enni, vagy halloumi sajthoz ruccolát. Persze ha tovább megyünk egy nívósabb étteremben, máris ismerik ezeket a párosításokat, és használják is. Nem attól jó szakács valaki, hogy meg tud főzni egy recept alapján akármit, hanem attól, hogy meg tud csinálni saját recepteket, hozzávalók alapján. NEm hiába a Bocuse D'or-n is, helyben kell recepteket, kombinációkat kialakítaniuk, a megadott alapanyagokból.



Amúgy rétes tésztához sem kell nagy szaktudás, inkább csak rutinnak mondanám és bevált receptnek. Az első rétesem kicsit vastag lett, a másodikon már újságot lehetett olvasni majdnem:) Konyhába "első szinten" rutin kell, haladó szinten kreativitás is.

2013. jan. 30. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Bár szaktudás nem, de sok gyakorlás kell szerintem a tökéletes steak sütéséhez. Nem mindenkinek sikerül elsőre a megfelelő állag, illetve ugye több fajtája van attól függően, mennyire van átsütve.
2013. jan. 30. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigieket. Rétesre meg steakre én is gondoltam.


Olyan konrét ételneveket keresek, amiket beadhatnának egy főzős tehetségkutató műsorban, mint brutál feladat.


Amihez nem egyszerű konyhatechnikai fogások kellenek. Amiket több ponton is könnyen el lehet szúrni. Lehet főétel vagy valamilyen torta is.


Csak a neve kell. Kerenék hozzá recpteket és kikísérletezném magamnak. Kellene valami kihívás a konyhában, mert a hagyományos ételekben elkészítésében elég jó vagyok. Van gyakorlatom meg azt mondják, az ízeket is eltalálom. A kreativitás nagyon szép dolog, de én valami kézügyességet igénylő vagy ritkán használt konyhai eljárást akarok megtanulni egy konkrét étel apropóján.

2013. jan. 31. 00:43
 6/6 bumbi02 ***** válasza:

Nagyon nagy kihívásokat nem lehet adni a konyhában, hogyha recepted van hozzá.



Filézz ki egy csirkét úgy, hogy nem darabolod fel :) Ahhoz kell egy kis kézügyesség, és játék:) De igazából, ezt is az ember 1-2x megcsinálja, és rutinosan csontozza ki anélkül, hogy darabolná a csirkét.

2013. jan. 31. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!