Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell a keménytojást...

Hogy kell a keménytojást meghámozni, hogy könnyen lejöjjön a héja?

Figyelt kérdés
2009. nov. 25. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A vízben, amiben főzöd, tegyél sok sót, ha megfőtt, hideg vizet engedj rá.
2009. nov. 25. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
és akkor mindjárt hámozzam vagy hagyjam még ázni?
2009. nov. 25. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Rögtön hámozd meg,de előtte 1 percre rakd hidegvízbe.Koppintsd meg kicsit erősebben valamivel a tojást,megtörik a héja,könnyen le lehet szedni:)
2009. nov. 25. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2009. nov. 25. 17:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a mosogató széléhez szoktam ütögetni végig körben, és amikor bontom a héját, a hártyával együtt szedem le. Sokszor egyetlen darabban lejön, mint egy szalag. Előtte igen, hideg vízzel gyorsan lehűtöm, mert így a héjának nincs ideje rászűkülni a tojásra, gondolom, kisebb a hőtágulása.
2009. nov. 25. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
egyszerűen ne főzz friss tojást, mert annak nem jön le a héja.Mondjuk olyan 3 naposnak már lehet, hogy lejön.De még nem próbáltam ki, mikortól jó, szóval kísérletezz.Természetesen a sós víz alap :)
2009. nov. 25. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Olajat a vízbe, hogy könnyen lejöjjön a héja; sót, hogy ne repedjen meg a tojás főzés közben :)
2009. nov. 25. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyetlen titka van : főzés után azonnal hideg vízbe teszem (lehetőleg folyóvíz alá, hogy folyamatosan és gyorsan lehűljön)...


Ha a főzés után kiteszed tálra és nem hűtöd le a tojást, akkor "rásül" a héja, ezért nem jön le szépen könnyen!


(Nekem tojásfőző készülékem van, mindig ezzel csinálom a keménytojást, soha nem teszek bele sót, a forró gőzben fő meg a tojás. Utána hideg vízbe teszem, ettől fog szépen lejönni a héja!)

2009. nov. 25. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia! ahogy mások is írták azonnal jól lehűteni. a pucolást mondom el, hogy engem hogy tanítottak anno.

Szóval a két végét odaverni valamihez, majd a tenyérbe

fogni, és mint a gombócot,csak erősebben "böngyörgetni"

a héja mozaik szerűen megtörik,de a hártya nem,így majdnem egyben lejön.

üdv:-e-

2009. nov. 26. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!


Egyedül én szoktam a tojásokat egymáshoz ütögetni?:)

Addig tökéletesen egyforma az előző válaszolókkal a mozzanatsor, hogy megfőzöm, és azonnal lehűtöm hideg víz csorgatásával. Én nem szoktam a mosogatóhoz, vagy bárhová, nem bírom, hogy olyan hangos. Két tojást egymáshoz ütögetsz, azt pucolod először, amelyik hamarabb törik. Jó játék :D Az utolsót, ami egyedül marad, a mosogatóhoz, egy zajongást kibírok :)


Üdv!

2009. nov. 26. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!