Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy szerethetném meg a halat?

Hogy szerethetném meg a halat?

Figyelt kérdés

A hal szagától, nem, hogy az ízétől hányingerem van. Pedig tudom, hogy az az étel lehet finom, de teljesen a gondolattól is elmegy az étvágyam. Kiskoromban a szálkával ijesztgettek, mondták, hogy kiszúrja a torkomat és megfulladok. Hát, sikerrel jártak, engem nem fenyeget a szálka.

Hogy szerethetném meg? Egy ismerősöm azt mondta, elkészíti a lehető legfinomabb és jobb halételeket - szakács - hátha azok ízleni fognak, talán idővel. Remélem tényleg.

Szerintetek van arra esély, hogy megszeressem a halat? Nem csak a halat nem tudom megenni. Semmilyen 'állatot', ami a tengerből jött.



2016. aug. 14. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Hal és hal közt van különbség. Azonkívül egy halat el lehet készíteni jól is, rosszul is.

Először is, a tengeri halak sósabbak (nahát) és kissé másmilyen ízük van. Az édesvizi halakkal többnyire az szokott a gond lenni, hogy szarul készítik el, és pocsolya- meg iszapízük van. Ki kell tapasztalni, hol készítik el jól, én itt helyben 2 jó helyet ismerek, ahol többnyire jól csinálják meg. Hiszed vagy sem, még a tősgyökeres balatoni csárdákban is elronthatják néha a halételeket és pocsolyaízük lesz.


Először mindenféleképpen filével próbálkozz, abba egy darab szálka nincs. Próbáld meg a párodat rávenni, hogy pl. rántson húst, és a hússzeletek közt legyen eldugva 2-3 halfilé is.

Aztán következő lépésben próbáld meg a halászlevet, de csak a levét edd először. Aztán próbálj csipegetni a halból is, mindig egyre többet.


A hal fejét, bőrét, uszonyait meg hagyd meg, azt én se eszem meg. A szálka meg a hal bosszúja :D

2016. aug. 14. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Én is csak az étteremben szeretem. :D Ott olyan jól megcsinálják tejszínes gombamártással, meg a hekket is nagyon szeretem. *.*

Itthon és barátoknál soha nem eszem meg se a halászlének, se rántva, se sütve, se olajosan.

2016. aug. 14. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Anyukám vizes tejben áztatja a fagyasztóból kivett halfilét két órán át, gyakorlatilag abban olvad fel. Mire rántott hal lesz belőle se hal szaga, se hal íze nincs, viszont nagyon-nagyon finom! Én csak így vagyok hajlandó megenni a halat.
2016. aug. 14. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%

Nem kell megszeretned a halat ha nem akarod. Azt eszel amit akarsz, Magyarországon nincsenek horgászfalvak, tenger stb. ami rákényszerítene arra hogy halat vagy tengeri dolgokat egyél. Le élheted az életedet egyetlen hal elfogyasztása nélkül is 100%osan és boldogan.

Ha viszont mégis megszeretnéd enni a halat valamiért ajánlom készítsd el úgy mint a csirkét.

Vegyél filézett hal szeletet (amibe ugye nincs szálka, fagyasztva ez kb 900Ft Sparba) és készítsd el sajtos, tejszínes csirke alappal + tejszínel + natúr krémsajtal. krumlikrokett köretként remek választás hozzá és nem is lesz erőteljes hal íze, se állaga. Majdnem hogy csirke ízű lesz.

2016. aug. 14. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha ennyire nem szereted a halat, akkor fölösleges eröltetni. A halban semmi olyasmi nincs, ami létfontosságú lenne, egyszerüen hagyd ki az étrendedböl.
2016. aug. 14. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Esprimo Mobile válasza:
95%
Amitől undorodik az ember azt nem fogja megszeretni.Csak találgatok de talán a fokozatosság a lényeg. Próbálj eszegetni , minőségi halrudacskát de ha nem izlik ne erőltesd pár falat után , abba nem valószínű hogy találsz szálkát és jól átsütve nem jellemző rá a halszag. Lassan, jól szétrágva nyelveddel jól szétporlasztva kis falatkákban egyed, így ha esetleg mégis találsz szálkát benne az a szád elülső részében előkerül és megnyugodsz hogy nem érhet meglepi szálka Apám is gyakran fulladozott a szálkától de az ilyet gyakran előre látja a külső szemlélő mert mindig óvatlanul zabálta azt a nyavajás halat, még szép hogy én sem vagyok oda érte. Többi hal ételnél ha nem filézett halat eszel Kerüld az aprószálkás halakat , hisz a nagy szálka ugyanezen rágási módszerrel könyen előkerülnek sőt általában még a kezedben is marad , ne foglalkozz vele hogy sokkal lassaban eszel mint mások halat nem szabad gyorsan enni. Ha sült halat eszel az legyen őröltpaprikás fűszeres panírban chips szerűen ropogósra sütve. Lehetőleg ne legyél jelen az étel elő és elkészítésénél , mert az nem lessz étvágygerjesztő . Én sem vagyok halas és undorodom az elkészítésétől és útálom a puhatestű tengeri állatokat a tányéron , de nincs azzal semmi baj hogy nem egyforma az izlésünk. Volt párom utálta a Bolognai spagetit én imádom. A carbonala spagettit ő is szerette így azt ettünk többet mert én azt is szeretem. Ha valamiből megkóstolsz egy apró falatkát és nem izlik akkor azt nem kell erőltetni , azt abban az elkészítési formában nem szereted és kész. Ha nem tudod megenni a halat vegyél be heti 1-2-szer 1 szem hal olaj kapszulát és igyál rá jó sok üdítőt vagy teát hogy elnyomja a hal izű büfit azzal is teszel valamit a szíved egészségért . Ha volna párom én tutti nem erőltetnék rá olyan kaját amit nem szeret .Na és attól hogy imádom a kolbászos hagymás paprikás tojás rántottát vagy a tojással töltött fasírt golyót , mindig is útáltam a tojás levest. A hal is ilyen, ha nem próbáltál valamit próbáld ki, ha valamiről tudod hogy nem izlik akkor tiltólista. Van aki még a csokoládét sem szereti , és akkor mi van? Én imádom a dinnyét de 2-hete vettem egy 5kg-os kis dinnyét és iszonyat sok pici mag volt benne, 100mag 1gram és 30gram mag volt benne ami kb 3000db. Mostanába el ment a kedvem a dinyézéstől, majd talán jövőre visszajön. Nyilván nem sokat tudtam segíteni , de a legjobb módszer hogy süssél egy nagy adag palacsintát és hagyd a halat a fenébe ha nem szereted.
2016. aug. 14. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Bár sokak szerint kvázi elengedhetetlen a minőségi hal, én nem hinném, hogy kellene az élethez... Nem kell erőltetni.

De hal és hal között tényleg óriási a különbség. Amikor még nem voltam vega, néha ettem lazacot, az bejött. A többi hal nem (max. a harcsa vagy a nyers halak a japán éttermekben, azok jófélék). A lazac totál más, mint pl. a pisztráng :) Nekem a zsírtartalom adja a finomság jelentős részét, minden száraz húst egyöntetően utáltam mindig is (bár van az az elkészítési mód... ami ehetővé varázsolja némelyiket. finom azért nehezen lesz számomra).


Mivel van egy vállalkozó ismerősöd, nyitottan állnék a dologhoz és próbálkoznék. De ha nem megy, akkor sincs semmi, csak legyen jó az étrended.

2016. aug. 14. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne nagyon erőltesd, ha undorodsz tőle. Maximum másnak a kajájába kóstolj bele.

A lazac pl. kezdetnek jó lehet, ha kíváncsi vagy, más a húsa, íze. Vagy egy rákos spagetti. Ha nem ízlik a rák, odaadod másnak, a tésztát meg megeszed.

2016. aug. 15. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A harcsafilénél kezd, rántva, roston. Ha az nem megy akkor semmi sem.
2016. aug. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!