Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az miért van, hogy a legtöbb...

Az miért van, hogy a legtöbb helyen még mindig az a megszokott, hogy hús mellett a köret csak tészta, rizs vagy krumpli lehet?

Figyelt kérdés

De pártolt zöldség nem.

Inkább munkahelyi meg iskolai étkezdékre gondolok, nem éttermekre. (Bár ott is.)



2017. márc. 28. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
Mert akkor lehet mellé salátát (savanyúságot) enni.
2017. márc. 28. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Mert sokan nem szeretik a parolt zoldseget. En pl max a borsot, kukoricat eszem meg csak parolva. A tobbit csak nyersen vagy puresitve, kremlevesekben peldaul. Es evvel nem vagyok egyedul, sot nagyon sokan egyaltalan nem esznek zoldsegeket.
2017. márc. 28. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

1-es: "Mert akkor lehet mellé salátát (savanyúságot) enni."


És ha van párolt zöldségköret, akkor nem lehet?!?!?!? Dehogynem, a párolt zöldség meg a saláta nem zárja ki egymást, söt igen finom együtt is.


A kérdésre: azért, mert a legtöbb ember nem hajlandó zöldségeket enni, csak a megszokott otthoni pár ételt.


De nálunk (itthon) minden esetben van a hús mellé hagyoßanyos köret, párolt/sült zöldség és saláta is. (Meg sok esetben a hús is kimarad, anélkül is komplett étkezés)

2017. márc. 29. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kell a szénhidrát a jóllakáshoz. És jöhet mellé nyugodtan a sült/párolt zöldség is
2017. szept. 19. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább munkahelyi meg iskolai étkezdékre gondolok, nem éttermekre"


Végtelenül egyszerű oka van.

Ezeken a helyeken szigorú szerződés köti az eladási árakat, nem lehet olyan bátran odaverni az alapanyag költségnek, mint egy étteremben, ahol vagy ilyen is, olyan is, aki jobbat akar enni, az fizesse meg alapon.


Egy párolt zöldség, vagy egy grill zöldség köret (pláne nagyobb a sülési veszteség) többszörösébe kerül, mint egy tészta, vagy rizs köret.


Gondold el, hogy pl lehet úgy rendelni zöldségeket, hogy tisztított állapotban hozzák ki, kilónként minimális eltéréssel.

Az ilyen "üzemekben" annyira "békanyálon" kell kiegyensúlyozni, mi fér bele az eladási árba, mi nem, hogy annyi se fér bele, hogy pl köretnek a burgonyát (és a többi zöldséget) tisztítva kapná az étkeztetést biztosító cég, aki így tudna spórolni 1 embert (ki kéne rúgni miatta egy konyhai kisegítőt).

Akkor hogy férne bele olyan köret, ami 2-3-szorosába kerül?


Talán nyáron, mikor nagyon olcsó a zöldség, de még akkor is, inkább csak mikor már szinte rárohad a zöldséges beszállítóra az áru, és "fillérekért" odaadja, akkor ki lehet hozni nullára, vagy minimális nyereséggel.


Esetleg ha sok olyan étel van, amin hangyányival (szó szerint 10 forintokról beszélünk) nagyobb a nyereség, akkor be lehet vállalni mellette néha egy minimális veszteséget, és megkockáztatni egy zöldségköretet, mert a többi kaja "kihúzza" a leltárt.

2017. dec. 24. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azzal a részével amúgy nem föltétlenül értek egyet, hogy ne ennék meg az emberek a zöldséget.


Én egyszer dolgoztam egy nagyobb cégnél, ahol egy komoly munkahelyi étkeztetés volt.

Megoszlanak az igények.

Én midig az ala-carte pályán voltam, tehát semmi kényszer, meg ez van ezt kell szeretni dolog nem volt benne, mindenki azt evett amit akart.


Igaz, hogy nem a zöldség volt a csúcstartó, hanem a sült krumpli, (ilyen olyan formában) de abszolút dobogós volt pl a grillzöldség, azért egy havi 2000 adagot csak eladtunk belőle.


Megoszlik ez, méghozzá élesen!

Van az a réteg, akinek ez kecske kaja, de van az a réteg, aki viszont nagyon is igényli!

Csak hát ugye menü árba ez nem fér bele.

Menübe nem is volt ilyen.

2017. dec. 24. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes tök más , a munkahelyem környékén az összes menüztető helyen a 2 kajaverzióból az egyik tuti zöldségköret vagy saláta a heti 5 napból minimum 3szor. De sok a zöldséges egytál étel is.

A teletálnál is rengeteg a zöldséges menü

Étteremben is rengeteg a normális köret.

(Fejér megye)

2017. dec. 24. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Előző, valószínűleg azért tök más, mert ezek tök más helyek.

Az, hogy egy cég kiszállítással foglalkozik, nem azt jelenti, hogy menüztető, mint pl a teletál.

Van egy étlapjuk, amiről lehet válogatni, és mondjuk van olyan áron levesük (!!!) mint amennyiért mondjuk egy nyomott áras munkahelyi vagy iskolai étkeztetésnél egy komplett menüt ki kell gazdálkodni.


De munkahelyi étkeztetésnél is a munkahely és az étkeztetést biztosító cég közötti szerződésen múlik minden.

Mondom, pofon egyszerű a történet. 1200 ft-os menübe belefér a zöldség, meg a saláta, 600 ft-osba nem.

600 ft-osba még a jobbik eset, ha a legolcsóbb alapanyagokkal dolgoznak, és abból főznek normálisan -már amennyire lehet- és nem kezdenek el drágább alapanyagokat használni, mert abból csak szarból várépítés lenne.


Egy "menüztető" hely -bár ez nem tudom pontosan mit takar- de ha étteremről beszélünk, ahol van menü, szintén teljesen más történet, össze se lehet hasonlítani a költségvetését egy olyan hellyel, ahol csak menü van.


Vagy pl említetted a teletálat. Ilyen kiemelkedően "nagy halakat" megint csak nem lehet 1 napon említeni egy átlag szolgáltatóval.

Mert azokkal átlagos szerződést kötnek a beszállítók, átlagos áron.

Viszont ha egy cég óriási forgalmakat csinál, (napi milliós bevételről beszélünk) és ezt stabilan tudja tartani, ott komoly verseny van a beszállítók között, és bőven előkerülnek kedvezményes szerződések is.

Úgyhogy egy ekkora cég már akkor pénzt keres, mikor megveszi az alapanyagot, úgy persze, hogy több minden belefér.

2017. dec. 24. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Még egy kiegészítés. Például az én munkahelyemen majdnem mindig krumpli van. Néha kétféle a köret, lehet választani hajában főtt és hasábburgonya között.
2018. nov. 9. 14:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!