Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha zöldséget és gyümölcsöt...

Ha zöldséget és gyümölcsöt teszek a hűtőbe, hogy tovább elálljon, veszít a tápanyagokból, vitaminokból?

Figyelt kérdés
Azt akarom megelőzni, hogy a paradicsom, citrom, banán, ananász, amelyek csak kb. 3 napig tudnak elállni szobahőmérsékleten, megromoljanak. Így 5 nap múlva is jók még a hűtőben, de kérdés, hogy vajon nem veszítenek-e sokat a vitaminokból így.

2021. jan. 29. 10:42
 1/3 anonim ***** válasza:
2021. jan. 29. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

banánt pont nem rakunk hűtőbe, szerintem az ananász se örülne neki. citromot én a hűtőben tartom, mert kint hamar elkezd száradni a héja (én azt is felhasználom). a paradicsomot is hűtőben, mert nagyon sokáig eláll.

amúgy szerintem felesleges azon agyalni hogy hol veszít több vitamint. ha hűtőben, akkor kint hagyod és hamar megromlik, ha beteszed akkor sokáig eláll, de talán veszít valamit.

2021. jan. 29. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Paradicsom íze megváltozik a hűtőtől, nem jó ott tárolni.
2021. jan. 30. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!