Nagyon sok cukrot veszek magamhoz, ha naponta eszek egy banánt, egy datolyát, egy almát, 4 db aszalt meggyet, 2 db aszalt cseresznyét, egy aszalt ananász szeletet, 2 db aszalt szilvát, egy szelet aszalt körtét és egy szelet aszalt almát?
Csak azért kérdezem, mert sokat olvastam az aszalt gyümölcsök jótékony hatásairól, ugyanakkor arról is, hogy nem szabad túl sokat fogyasztani belőlük. Ezek mind cukor hozzáadása nélkül készült termékek. Az aszalt szilvát pl. abszolút nem érzem cukrosnak, mégis állítólag magas a cukortartalma és emiatt napi két-három darabnál többet nem javasolnak belőle. Az aszalt ananászt ellenben meglehetősen cukrosnak találom, ezért is eszek belőle csak egy darabot.
Mivel alapjaiban én is csak 1-2 darabot eszek a különböző fajtákból, ezért azt hittem, hogy akkor jól csinálom, de mivel elég sokféléből fogyasztok, ezért felmerült bennem a kérdés, hogy talán mégsem. A súlyomat mindezek ellenére / mellett tartom (173 cm / 63 kg), és egyébként mostanában csak párolt zöldségeket eszem. Amennyiben ez tényleg nagyon sok, melyikből és mennyi lenne a megfelelő arány?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!