Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van a tejesdobozon,...

Miért van a tejesdobozon, hogy felbontás után 3-4 napig fogyasztható? Egy/másfél héttel később is megkóstoltam, és ízre semmi baja nem volt.

Figyelt kérdés
Mi történik vele 3-4 nap után? Ti kidobjátok utána akkor is, ha ízre, állagra semmi baja nincs?
2022. okt. 21. 07:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Addig garantalja a gyarto, hogy az altala pasztorozott tej nem romlik meg. Utana is lehet hogy ihato, de nem vallaljak a felelosseget ha megsem es mondjuk osszef.sod magad melohelyen vagy egy uzleti targyalason.
2022. okt. 21. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

1: de ha rossz, akkor már savanyú íze kell, hogy legyen vagy ilyesmi, nem?


Amíg normális állaga, íze van, addig nyugodtan lehet inni, nemde?

2022. okt. 21. 07:58
 3/16 anonim ***** válasza:
54%

Nem feltetlenul savanyodik meg, megromolhat anelkul is.


Nekem igazabol tokmindegy, igyad.

2022. okt. 21. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Amíg az íze, szaga, állaga normális, addig iható.
2022. okt. 21. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 L.. István ***** válasza:
78%
Ahogy az 1-es írja, a gyártó addig vállalja a felelősséget. Nehogy már beperelje valaki egy hasmenésért, hogy nem tudott bemenni dolgozni, kirúgták emiatt, a felesége elhagyta, meg mennyi rengeteg kár érte. Nálunk egyelőre nem, de az USA-ban nagy divat, ezt akarják megelőzni gondolom.
2022. okt. 21. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
32%
Uht tejnél én öt nap után mindenképpen kidobom, egy-két nap plusz még belefér a gyártó ajánlásához képest, a 1,5 hét mindenképpen sok, elszaporodnak benne a baktériumok, ha nem is érzed az ízén, lehetsz rosszul. Persze lehet, hogy nem lesz semmi bajod, de a te dolgod, hogy kB 100-150 Ft értékben megmaradt tejért kockáztatsz-e egy rosszullétet többnapos kieséssel a munkából, esetleg drága gyógyszerek szedésével.
2022. okt. 21. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
A hűtőben tárolt tejben nem fog olyan baktérium elszaporodni, ami káros (káros alatt nem a hasmenést értem), mindenképp érezni az ízén, szagán vagy állagán, ha megromlott, addig nyugodtan iható.
2022. okt. 21. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
39%
7, ez bizony próba cseresznye, én jártam úgy dobozos puddinggal, hogy a lejárat napján este ettem, semmi furát nem éreztem sem ízre, sem szagra, mégis rosszul lettem tőle, hányás kB 1 órával az elfogyasztása után, másnap hasmenés. Biztos, hogy az volt, mert csak ezt ettem vacsorára, az ebéd könnyű volt és más családtag a nem lett baja.
2022. okt. 21. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
Az puding, nem tej. Nem ugyanaz. A tejen érezni fogod. Mikrobiológus vagyok, tudom
2022. okt. 21. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim válasza:
49%

Csak romlott tejet eszek! Nem iszok,mert a romlott már egybe áll. Kirakom a még meg nem romlott tejet bögrébe fűtőtestre, esetleg rakok bele kefírt vagy joghurtot és várok amíg megromlik és savanyú lesz!


Aludt tejnek hivják még soha nem voltam beteg .

2022. okt. 22. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!