Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A családom szerint a két...

A családom szerint a két hete-1 hónapja lejárt ételnek/alapanyagnak semmi baja sincs. Szerintetek ez normális dolog?

Figyelt kérdés
Nos, minden családtagom azon az állásponton van, hogy az egy hónapja lejárt húsnak semmi baja és rendszeresen fogyasztják is. Így például 2-3 hete lejárt ételeket simán megeszik, mert "a szavatossággal nem kell foglalkozni, úgysincs semmi baja!" Például az egy hónapja lejárt húsból simán megcsinálnak akármit, vagy a 3 hete lejárt párizsit is simán megeszik. Mondjuk soha nem lett még semmi bajuk tőle.

2023. febr. 16. 12:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Hát a hús szerintem nem oké, de van amiből én is simán megeszem a lejártat, pl 5 éves konzerv egy hónnappal a szavidő után még teljesen jó.
2023. febr. 16. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
A párizsi, ha nem büdös, és bontatlan, szerintem is jó. A nyers hús úgyis látványosan megromlik napok alatt. Szerintem is fontosabb az érzékszervi vizsgálat, mint a szavidő bogarászása.
2023. febr. 16. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogy volt tárolva a hús? Fagyasztva? Akkor tényleg nem lehet baja.
2023. febr. 16. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy lejárt étel?

Mert van minőségmegőrzési idő, ami hogyha lejár, akkor a termék veszíthet a minőségéből, de attól még ehető, esetleg keményebb, nem olyan finom, stb. A fogyaszthatósági idő lejárta után viszont nem érdemes megenni semmit. Az egy hónapja lejárt hús olyan büdös, hogy a keselyűk sem ennék meg. Az hogy eszi a családod? Mert pl ha a friss húst fogyaszthatósági határidő előtt lefagyasztjuk, akkor meghosszabbodik ez a határidő, hónapokig fogyasztható, tehát nem a friss állapotában feltüntetett dátumot kell figyelembe venni.

2023. febr. 16. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

1 honapja lejart hus? Marmint meg a lejarat elott le volt fagyasztva? Mert az ugy oke.

De egyeb esetben el nem tudom kepzelni milyen lehet. En multkor veletlenul beneztem az idot es lejarat utan 1 nappal akartam megcsinalni a csirkemellet. Olyan undorito szaga volt, amikor kibontottam, hogy majdnem osszehanytam magam.

Es ez csak 1 nap volt.

2023. febr. 16. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Attól függ, miről van szó. Van, ami "fogyasztható X ideig" (pl. hús), azt lejárat után nem szabad megenni. Van, ami "minőségét megőrzi X ideig" (pl. csokoládé), ami simán lehet jó még utána is, ha megfelelő körülmények között volt tárolva.
2023. febr. 16. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Szavatossági ideje a több hónapig/évig elálló termékeknek van, ezeknél valóban nem kell olyan szigorúan venni, de a többinél fogyaszthatósági idő van a csomagolásra írva. Persze sokan ezzel sem törődnek, mindenesetre ezt már komolyan kell venni, ráadásul néha hamarabb is megromolhat, ha megszakad a hűtési lánc. Mellesleg ételmérgezést állítólag úgy is lehet kapni, hogy nem érzel belőle semmit.
2023. febr. 16. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A szavatossági idő nem azt jelenti, hogy annak lejártával az élelmiszer azonnal fogyaszthatatlanná válik, megromlik.

A szavatossági idő a kereskedelmi forgalomba hozhatóság határideje, a valós minőséget egyéni elbírás után lehet meghatározni, és sok termék még fogyasztható, adományozható, de kereskedelmi forgalomba nem hozható (pénzért tilos eladni)

[link]

2023. febr. 16. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
24%
A felhalmozás miatt van ez, ne pakolja teli a hűtőt kamrát, annyit vegyen ami elfogy . Tartós dolgoknál és hűtött helyen el van a bontatlan csomagolt szalámi hetekig télen , de nyáron minden tarolás hűtés kockázatis . Tőkéhssal belsőségekkel nem játszanék, elásnám .
2023. febr. 16. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

" soha nem lett még semmi bajuk tőle."


Nem sok kérdést hagy maga után ez a tény, hiszen ezek szerint az élet bizonyította az igazukat, minden más csak bürokrata okoskodás.

Márpedig a puding próbája az evés, hiába mutogatsz pdf fájlokba tömörített akármilyen "tanulmányt" , épp az orrod előtt zajlik az élet, és a "tanulmányok" cáfolata!!


Igazából sokminden múlik azon, miféle anyagról beszélünk. Van, amelyik a szavidőt se bírja ki!! Van, amelyik meg több évvel is túl tudja szárnyalni a gyári szavidőt.


Milyen szerencse, hogy az evolúció úgy áldott meg minket érzékszervekkel, hogy az esetek túlnyomó többségében, azokra hagyatkozva, 100%-os biztonsággal el tudjuk dönteni, mi ehető, és mi romlott!


(Fertőzöttség, mérgezés, stb, nem tartozik ide!!!!!)


Szóval mindössze annyi dolgod van, hogy bízol az érzékszerveidben, és az ösztöneidben, megszagolod azt a qrva kaját, és ha büdös, kib@szor a p-csába, ha meg nem büdös, akkor túlnősz fóbiáidon, és jó étvággyal megeszed. Nem olyan bonyolult ez a világ.

2023. febr. 16. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!