Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tudnám hozzászoktatni...

Hogyan tudnám hozzászoktatni a szervezetemet a csípős paprikához?

Figyelt kérdés

Amikor eszem, nincs semmi baj - legyen benne bármiben is, feldolgozva, vagy csak magában. Számomra így lesznek teljesek az ízek, már, amihez illik.


A gond másnap reggel kezdődik, vagy még aznap délután. Egyébként is elég gyors az emésztésem, szóval képzelhetitek, milyen kellemes alhasi görcsöket tud okozni egy-egy kéjes vacsora/ebéd. A "kétszer csíp" effektust még el tudnám viselni.


Ismertek esetleg valami praktikát, amivel könnyíteni tudnék a helyzetemen? Titeket mennyi idő után nem kínzott már a vágyott ételetek (vagy egyáltalán nem volt baj)?


Előre is köszönöm!



2023. nov. 22. 12:27
 1/7 L.. István ***** válasza:
73%
Van egy trükköm: amitől bajom van azt nem eszem, ha szeretem, ha nem. Amúgy meg hideg tej vagy tejtermék, az semlegesíti a kapszaicint.
2023. nov. 22. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, mennyire csípős az a paprika?

Én is szeretem az erős, csipős ételeket egy ésszerű határon belül. Ami már maróan csipős, az egyrészt elnyomja az adott étel ízét, csak az égő érzés marad kb, másrészt az emésztőrendszernek semmiképp sem fog jót tenni. Ez ellen nincs praktika.

Szóval ha neked az a vágyott étel, amitől már az egész arcod lángol, akkor az mindenképp fog emésztési panaszokat is okozni.

2023. nov. 22. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
#2 Nem, abszolút nem maró, azt én sem szeretem. Épp csak kiegészítem, pikánssá teszem az ételeim, illetve termelőktől veszek csípős szalámit, kolbászt. Sajnos minden apróságot megérzek; ha csak a vacsorám mellé egy kis zöld hegyes paprikát eszek, azt is.
2023. nov. 22. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy dolgot nem értek, ha ennyire nem tesz jót neked, akkor miért akarnád hozzászoktatni magad? Minden paprikaízt el lehet érni nem erös paprikával is, és ha az eröstöl hosszabb ideig rosszul érzed magad, az azt jelenti, hogy a szervezeted nem bírja az eröspaprikát.

Értelmes ember ilyenkor nem eszik eröset, a "pikáns" meg végképp nem eröspaprika használatát jelenti.

2023. nov. 22. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Legyen az pl. bármilyen bors, semmilyen bajom nincs tőle, nagyon szeretem, viszont nem adja vissza azt a bizonyos ízt. Nem kardinális, elhagyom, ha kell, csak gondoltam, teszek egy próbát, hátha. Kizárólag a paprika-félék okoznak gondot.
2023. nov. 22. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Fokozatosan. Nem kell rögtön olyat enni, amitől tüzet okádsz, elég valami kellemesen pikáns fokozattal kezdeni, aztán idővel növelheted a csípősséget.
2023. nov. 23. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Fokozatosan elég jól hozzá lehet szokni. Sokáig nem ettem túl csípős ételeket, mostanra a habanero-scotch bonnet szint simán nem okoz problémát, a durvább vindaloo-kat is simán megeszem. Eleve segít, ha nem csak a csilihez szoktatod magad, hanem úgy általában olyan ételekhez, amelyeknek van íze és nem csak a só-bors-zöldfűszer européer ízlés szerint fűszerezettek. Marékszám szoktam szórni a kardamomot, cayenne-t, kurkumát, római köményt, satöbbit mindenbe, ami nem rántott hús. Annyi hátránya van, hogy ha ennél enyhébben ízesített étel jön szembe, akkor könnyen találja ízetlennek az ember, nem véletlen, hogy a legtöbb ázsiai nem zabálja két pofára az európai kajákat.
2023. nov. 24. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!