Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tényleg átverés, hogy a Pick...

Tényleg átverés, hogy a Pick téliszalámi egy minőségi szalámi lenne?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy nagyon jó a marketingje de valójában ugyanúgy vágóhídi hulladékból készül mint a legtöbb szalámi, és a minőségi szalámi nem itt kezdődik, pl. Németországban nem is tartják annak, olcsóbb is mint itthon. Tehát a hús feldolgozásakor visszamaradt húscafatokat, nyesedékeket meg zsírokat darálják le és abból készül ez is. És a jó fűszerezése miatt ízlik sokaknak, meg nem azért drága mert annyira minőségi hanem mert megtehetik h ennyiért adják úgy is megveszik sokan. Na most én láttam egy videót Fördős Zével ami a Pick gyárban készült, amiben azt mondták h a sertés legnemesebb részeiből készül, tarja, karaj, comb. Mondjuk ezt a videót a Pick készítette és Zé is hajlandó bármit reklámozni jó pénzért de azért azt nem hiszem h ilyen szinten megvezetnék az embereket. Valahol a kettő között lehet az igazság de azért annyira csak nem gagyi mint egy parizer mert én is szeretem.
márc. 30. 02:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
8%

Már ott kezdődik hogy nemes penész? Ami rajta van ez nem más mint fahamu vagy gipsz be forgatják meg füstölés után azonnal evvel nincs is baj több száz éve is így tartósítanak. Csak akkor ez nem nemes penész!

Mint minden gyártó a keletkezet nyesedéket fel kell használni nem kell kidobni ehetővé kell tenni.

Evvel sincs baj, a régi világba se dobtak ki semmit.

Szalámit és kolbászt hús nélkül nem lehet tölteni egyenlőre.

Úgy hogy nyugodj meg abban még van rendesen hús.

márc. 30. 05:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

1-es:Nemespenész a bevonat,nem gipsz.Ez az egy dolog van amin nem tudnak és nem is akarnak spórolni-az érlelő tornyokban,a klímákban olyan szinten megtelepedett a penészgomba,hogy csak akkor tudnák elhagyni ha az egész tornyot lebontják és újraépítik.

A szalámi készítéséhez szükséges hús az ami sokat változott az elmúlt évtizedekben.Az állam tönkretette a kistermelőket,már nem éri meg 2-300 kilósra hízlalni a disznót-pedig a nagysúlyú sertés az alapja a szaláminak.Külföldről behozott húsnál pedig nehéz garantálni az állandó minőséget.

márc. 30. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

A Pick szalámi egy minőségi hagyományosan szárításos eljárással készülő szalámi amin bizony nemespenész van


Eza nemespenész az illatán, és az izén is érezhető.

Izlelj, szagolj meg egy eredeti Pick téli szalámit és egy másik gyártó hasonló néven hívott szalámiját és rájössz hogy mennyire más kategória a kettő.


Az hogy egy szalámiban mi van, hááát színhúsból nem lehet szalámifélét csínálni!

Zsírosabb húsok, + még hozzá adott szalonna is kell hozzá.


Nem lehet karajból vagy szűzpecsenyéből szalámifélét gyártani:)


És amugy a Pick szalámit ismerik és elismerik külföldön is.

Az hogy olcsóbb pl Auzstriában, vagy Szlovákiában vagy egyább országokban az azért van mert ott nem 27% ÁFA+ 4% kiskereskedelmi extra adót vetnek ki rá, hanem 5-10% áfát, vagy pl a Lengyeleknél 0% os áfa van a felvágottakon.

Na ezért olcsóbb ott mint itthon.

Vagyis nem ott olcsóbb, hanem itt drágább, köszönhetően annak hogy a fidesz igy megadóztat minket minden téren!

márc. 30. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

3-as!

Amikor nem a Fidesz volt, akkor alacsonyabb volt az Áfa?

márc. 30. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
a +4% kiskereskedelmi extra profit adó az biztos nem létezett a fidesz előtt:)
márc. 30. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
13%

Nemes penészhez legalább 1-éves érlelési idő kell minimum, azt nem várják meg csődbe menne a cég addigra úgy hogy marad a gipsz és fahamu elvtársak!

Nem is beszélve a gipsz és fahamu füstölés után ebben megforgatva elzárja a levegő elől a szalámit és nem romlik meg.

márc. 30. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

6-os!

Nem ismerem a nemespenészes érlelés technológiáját, de több mint 150 éve működik a gyár, tehát ha tényleg egy év kell az érleléshez, akkor az első év volt problémás, utána már mindig a tavaly elkezdett szalámikat adják el. Miért menne csődbe ettől egy cég? Évekig érlelt sajtok, borok, konyakok is vannak.

márc. 30. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
84%

Sosem volt 1 év az érlelési idő,elvtárs.Sok évvel ezelőtt 100 nap volt,azt ma,a modern digitális klímával le tudták csökkenteni kb.90 napra.

Csak olvass utána miért Téli a téliszalámi-150 éve,mikor elkezdődött a nagyüzemi gyártás,csak télen tudták biztosítani az érleléshez szükséges hőmérsékletet,páratartalmat,nem volt lehetőség rá hogy egy egész évig aszalják a szalámit.

márc. 30. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
85%
A Pick szalámi nagyon jó minőségű és nem cafatokból készült hanem normál sertésből általában idősebb jószágokból.
márc. 30. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
81%
Pick így helyes!
márc. 30. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!