Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Disznóvágáskor sokan megkóstol...

Disznóvágáskor sokan megkóstolják a nyers, ledarált, befűszerezett kolbászhúst. Nem veszélyes ez?

Figyelt kérdés
Miután a disznóhúst csak jól átsütve ajánlatos fogyasztani, nem lehet így valami fertőzést kapni?

2014. nov. 8. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Lehet fertőzést kapni, de nem szoktunk.

2. Ami nem öl meg, az megerősít.

2014. nov. 8. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy átlagos disznóvágáskor elfogyasztott pálinkamennyiség bőven fertőtlenít :D

Viccet félretéve, nem olyan mennyiséget kóstolnak, hogy abból baj legyen, meg ahhoz, hogy az ízét érezzék nem kell megenni :)

2014. nov. 8. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazán nem, mert ilyenkor annyira kis mennyiséget fogyasztanak, hogy gyakorlatialg nincs esély a fertözésre.
2014. nov. 8. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem veszélyes.

Nagy valószínűséggel (friss húsról van szó) az így feldolgozott hús nincs fertőzve.

2014. nov. 8. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk pl. nem volt szokás megenni a nyers kolbászhúst. Elegendő, ha az egyik ujjadat beledugod, utána azt lenyalod. Rögtön érezni, hogy milyen a sava-borsa egyebek.
2014. nov. 8. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a fasírtot is mindig megkósolom. Még élek :D
2014. nov. 8. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 zolidobos ***** válasza:
100%
Én már nagyon régen nem irkálnék ide!))
2014. nov. 9. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Trichinellával fertőzött hús fogyasztása veszélyes lehet. Ritkán, de előfordul nyers , vagy rosszul átsütött sertéshús fogyasztása után betegség, ami akár halálos is lehet.

Tulajdonképpen nem kell lenyelni a húst, ha megízleled, akkor a nyelveddel is érzed, hogy megfelelő-e a sózás, fűszerezés.

2014. nov. 9. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
Persze ha a nyers kolbászhús megkóstolása veszélyes, akkor az elkészült füstölt kolbász fogyasztása még inkább az.
2014. nov. 9. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy ha az ember már belenyal, nem bírja abbahagyni, olyan finom. Én tegnap elég sokat megettem belőle, hála nektek, de még élek:)
2014. nov. 10. 11:12

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!