Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tuti grillezési ötletek? Most...

Tuti grillezési ötletek? Most lesz a héten összerakva az első kerti grillem.

Figyelt kérdés
Húsokkal, zöldségekkel, pácokkal tisztában vagyok, (habár ha valakinek van valami bevált receptje az természetesen jöhet:>), de olyanokra lennék kíváncsi,amit első grillezésnél elronthatok (de a másodiknál már tudnám,hogy ne úgy csináljam:>), mi az amire figyeljek,pl.: mi az aminek kell alufólia, mi az aminek nem...meg mit, mikor, hogyan, mi után... stb.:)
2010. júl. 12. 20:45
 1/6 anonim válasza:
100%
hát fejenként számolj 2 kupica pálesszal kezdőnek, utána nem gáz ha odaég, étvágy, jókedv meglesz! :D
2010. júl. 12. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnap is grilleztem, és holnap is fogok:) brikettet használok a faszén helyett, mert: a brikett lassabban gyullad meg ugyan, de tovább izzik. A faszén hamar leég. Én nem használok semmilyen gyújtófolyadékot, hanem alulra brikett, rá újságpapír, gyújtós, felülre pár brikett,és ahogy ég le, úgy a többi brikett. Alaposan le kell égnie,én igazából minimum 30 perc után kezdem el sütni a dolgokat: nagy a hőérték,és a külseje megéghet, a belseje nyers maradhat a dolgoknak. Tegnap pl. baconba tekert májat csináltam: a rács egyik oldalára raktam alufóliát. Ott kezdtem a máj és a zöldségek sütését (inkább csak párolódott), és aztán raktam a rács másik oldalára grilleződni. Ha láng van, azt oltsd be, csak parázs legyen. Mi olyan vízpermetezőt használunk (mint a clin-es flakon).Lehet úgy is, hogy másik fóliával lefeded kis időre a zöldséget: akkor is párolódik.

Hát, részemről ennyi. Van még sok minden praktika, de majd biztos írnak mások is. Ez csak az én tapasztalatom, mindenki másképp csinálja: kinek mi jön be.

2010. júl. 12. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
azért nagyrészt magadnak kell kitapasztalni, ezért nem jó legelső alkalmakra vendégeket hívni, de mint írták: a pálinka mindent megold:D
2010. júl. 12. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem írtam,hogy vendégeket várok.:)

Köszi az eddigi válaszokat várok még (pl.: takarítással kapcsolatos ötleteket is)!

2010. júl. 12. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagy tűzre ne tegyél semmit, mert csak megég. Várd meg, míg szép parázs lesz.

Húsnak legjobb a sertéstarja, jó zsíros, szépen lesül. A pácnál arra figyelj, hogy mindig legyen valami savas hozzávaló (pl. mustár, ecet, stb.), a pácban legalább fél-1 napot álljon, és sózni csak közvetlenül a sütés előtt szabad, különben kemény lehet a husi.

A parázsba dobhatsz alufóliába csomagolt krumplikat héjastul, szépen meg fognak sülni.

Takarításhoz hideg zsíroldót ajánlok, azzal pillanatok alatt lejön a ráégett, zsíros cucc.

Ja, és a legfontosabb, hogy mindig legyen kéznél sör, vagy vörösbor! Ezt ihatod is, de ha véletlenül leesik egy husi a parázsba, csak le kell vele löttyinteni, és mehet is vissza a rácsra. :)

2010. júl. 16. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
:)Köszi szépen!
2010. júl. 16. 18:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!