Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készül a mézeskalács...

Hogyan készül a mézeskalács tetejére az a fehér máz amivel díszíteni szokták?

Figyelt kérdés
Többször próbáltam, de nem tudtam jól irányítani a habnyomóval :(... Van valami trükkje, hogy pont jól kezelhető legyen?
2007. dec. 16. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A mázat nagyon egyszerű elkészíteni: tojásfehérje porcukorral kemény habbá verve. Nem javasolnám a habnyomót, mert annak vastag a vége. Inkább úgy próbáld meg, hogy egy mélyhűtőzacskóba teszed a masszát, az egyik sarkából ollóval egy picit lecsippentesz, és óvatosan már nyomhatod is a mézeskalácsokra. Gyönyörűek lesznek, majd meglátod! Meghitt, eredményes készülődést kívánok!
2007. dec. 16. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Van egy receptem mely szerint 1 tojásfehérjéhez 15 dkg porcukor és néhány csepp citromlé kell. Én is most probáltam ki először és egy kicsit vastag lett rá a disz. Szerintem a "sokadiknál" már menni fog. Remélem nekem is.

Jó készülődést és kellemes ünnepeket kivánok!

2007. dec. 18. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elozo hozzaszolasat meg kiegeszitenem annyiban,hogy ha a maz suru lenne, akkor egy kis citromlevel lehet higgitani,es nem lesz vastag. A maz allaganak folyosnak kell ,lennie de ezt az ember tapasztalatbol megtanulja./Ha a citrom levevel megis nagyon elhigitanank,akkor egy kis porcukor helyre hozza,csak azzal is jol kikellkeverni.
2007. dec. 26. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Szia! 2 tojásfehérjét verj fel kemány habbá. Majd apránként keverdhozzá a 20 dkg porcukrot mindaddig míg egy jó sűrű masszát kapjál. Nálam a habnyomó nem vált be hanem a zacsis tej zacsiját szoktam ki mosni és ezt használom habzsáknak:-))))
2008. jan. 14. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
100%

Mit kell tenni ha nem lesz habos a mézeskalács máz?

Pedig raktam bele porcukrot-tojásfehérjét és nem habosodik!

2010. dec. 15. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem habnak kell lennie hanem egy nagyon suru krémnek. Zsákból formázható legyen. Ha nem elég suru akk még porcukor. Erre nincs recept. A fehérje mennyiségétol fugg h mennyi cukrot vesz be, nem a tojások számától
2011. dec. 10. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!