Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A borsó főzeléket le lehet...

Noncsi2020 kérdése:

A borsó főzeléket le lehet fagyasztani? Vagy 4-5 napig él áll a hűtőben?

Figyelt kérdés
1,3 kg főztem meg mert el feledkeztem hogy mennyire meg tudd dagadni.

2023. márc. 17. 13:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet fagyasztani, de 3 napig simán eláll a hűtőben is .
2023. márc. 17. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Valóban le lehet fagyasztani, de az eredmény attól függ, hogy milyen borsóról van szó. Mert ha zöldborsó, akkor a felengedtetés után pépessé fog szétesni.
2023. márc. 17. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
2-es: miért kellene pépessé szétesni a zöldborsó fözeléknek kiolvasztás után? Ha szétesik, akkor már elötte is péppé volt fözve, ha meg nem, akkor utána sem lesz baja. Természetesen hütöben, lassan kell felengedni, ha gyorsan, melegítve akarod kiolvasztani, akkor érthetö módon szétmegy, de nem a fagyasztás, hanem a plusz fözés miatt
2023. márc. 17. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Zöldborsó? Megdagad?
2023. márc. 17. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet fagyasztani melegítés után lehet kicsit csomós lesz,kavargatni kell hogy szétmenjen.De egyébként 4-5 napot éppen kibír hűtőben is.
2023. márc. 17. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
ad #3: azért esik szét pépessé, ami miatt a lefagyasztott főtt krumpli is. Lassú fagyasztás és lassú felengedtetés során (krioprotektív anyag nélkül) van idő jégkristályok kialakulására, amik nemcsak a makroszkópos strukturát változtatják meg (mechanikai hatások révén), hanem a jégkristályok kialakulása során a vázszerkezetet adó anyagokban dehidratálódás megy végbe, ami a natív molekulaszerkezetet irreverzibilisen megváltoztatja, eredmény a pépes megjelenés, roncsolódás.
2023. márc. 17. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
97%

A 3-as vagyok, sok éve fagyasztok le rendszeresen borsófözeléket (is), de soha nem lesz pépes, teljesen normális állaga marad, borsószemekkel.

(Nyilván nem olvassák a fözelékeim az elméletedet!)

2023. márc. 17. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Zöldborsófőzeléket én le szoktam, a borsót nem zavarja, a rántás fura lesz utána, át kell forralni.


De a zöldborsó nem dagad meg. Ha sárgaborsófőzelékre gondoltál, akkor azt is le lehet fagyasztani, semmi baja sem lesz.

2023. márc. 17. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Sárgaborsóról van szó és botmixerrel már át mentem rajta
2023. márc. 17. 21:25
 10/11 anonim ***** válasza:
81%
Borsófőzeléknek (egybeírva) a zöldborsóból készült főzeléket hívjuk. Ami sárgaborsóból készül, az a sárgaborsó-főzelék. Nem él áll, hanem eláll, nem el feledkeztem, hanem elfeledkeztem, nem meg tudd dagadni, hanem meg tud dagadni, és nem át mentem, hanem átmentem rajta.
2023. márc. 19. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!