Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A hüvelyesek főzővizébe nem...

A hüvelyesek főzővizébe nem teszünk sót. Miután megfőtt a hüvelyes, azután sózzuk az ételt. Ez a zöldborsóra is igaz?

Figyelt kérdés

2023. máj. 3. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom hol hallottad de én mindig teszek sót a vízbe amiben főzöm, zöldborsóba is.
2023. máj. 3. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

Első és kérdező:

A főzési idő elején érdemes hozzáadni a fűszereket, kivéve a sót. Azt célszerű körülbelül a felénél hozzáadni, mert képes megkeményíteni.

2023. máj. 3. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Kár, hogy nem olvastam ezt 40 éve amióta főzök, mert most kiderült, hogy szarul csinálom!

Ráadásul én általában úgy készítem a babot-lencsét, hogy füstölt lébe szoktam feltenni, ami ugye eleve sós. Soha nem volt még ezzel gondom, mindig minden megfelelően megpuhult. A zöldborsó is, attól függően, hogy mennyire frisset sikerült vennem. Ez a fagyasztottnál is igaz, hogy mennyire frissen lett lefagyasztva.

Mondjuk a zöldborsónál inkább a főzési idő számít, ahogy a kukoricánál és a tojásnál is hogy minél tovább van főzve, annál keményebb lesz.

2023. máj. 3. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Ez rosszabb mint az ezo és a politika együtt. Ha értelmes választ írsz, biztosan húszan támadnak. De mindenki úgy főz, ahogy akar.

Én leírtam azt, amit az összes szakács tanul, amit az összes szakcikk, recept tartalmaz. Azaz a só megkeményítHETI. De ti tudjátok. Nekem mindegy, én továbbra sem sóval fogom kezdeni.

2023. máj. 3. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is hüvelyeseknél (esetleg káposztánál, de nem ez volt a kérdés) használom fel a füstölt lét. Akkor most ilyenkor mi van?
2023. máj. 3. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Egyik hüvelyesre sem igaz.
2023. máj. 3. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Mindig teszek bele sót, és sohasem "fő keményre" - aki szerint igen, az menjen vissza a főzési alapokhoz, meg a fizikához :D
2023. máj. 3. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

#2. Kedves #2. Hozzászóló!

Jaj, ez olyan égés nekem, ne haragudj, véletlenül pirosat nyomtam neked, bocsánatot kérek!


Amúgy az az "ironikus", hogy sokszor azokat sem pontozom le, akik nagyon gonoszak... Mert nem vagyok híve a lepontozásnak. Még egyszer bocs.


Saját tapasztalatom az, hogy függ attól, hogy só nélkül főzzük a babokat, de zöldborsót nem szoktam önmagában főzni, csak fehér rizzsel együtt - és akkor sem magamnak, mert nem szabad hüvelyeseket ennem.


Régebben, amikor még nem okozott gondot a hüvelyes, akkor főztem is, ettem is, abból az időszakból származik, hogy úgy tapasztaltam, hogy só nélkül hamarabb megfő a bab.


#4. Te írtad a #2. hozzászólást? Egyetértek veled.


#5. Megfő abban is.

Káposztára nem vonatkozik.


Ui: amikor fehér rizzsel együtt fő a zöldborsó, az nem szokott kemény lenni.

Mirelit zöldborsó volt.


Babból nem szoktam mirelitet főzni.


Mindenesetre, ha valakinek van kedve kipróbálni, hogy sótlan vízben mennyi idő alatt fő meg a bab, rajta.


Én szoktam bizonyos dolgokkal kísérletezni, főzés közben is. Összehasonlítok dolgokat.

2023. máj. 11. 14:40

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!