Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a vöröskáposzta levéhez...

Ha a vöröskáposzta levéhez sok szódabikarbónát adunk zöld színt kapunk. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Ez igaz? Mert valahol hallottam, és ki szeretném próbálni, ha igaz, de vennem kell szódabikarbónát.
2011. dec. 12. 21:36
 1/4 anonim ***** válasza:

ezt még nem hallottam:) az tény, hogy a spenót,sóska a brokkoli, a borsó egy kis szódabikarbónától ugyanolyan zöld marad, mint nyersen, mert én így csinálom, de a lilakáposztát még soha nem akartam zöldre változtatni.

a lilakáposztába amikor teszem az ecetet, akkor egy kicsit világosabb lesz.

mindenesetre figyelem a válaszokat, mert kiváncsivá tettél:)

2011. dec. 13. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 RaspberryFrog válasza:
0%

Hmm :)

Úgy látszik,valamelyik mozaik versenyző lustácska utána nézni az eredménynek :D

2011. dec. 13. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt tudom hogy a mosószeres vízben gyönyörű méregzöld színe lesz!

Biztos a lúgos kémhatás miatt.

Szerintem elképzelhető,mert a szódabikarbóna is semlegesíti a savakat.

2011. dec. 13. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

akkor egy kis Ariellel a cékla is zöld lehet:)))

tiszta boszorkánykonyha.

2011. dec. 13. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!