Jobb lehet a muffin vagy bármilyen sós/édes süti félfogós lisztből, mint a simából?
Nekem mindem sütim sima fehér búzalisztből sikerül. egyszer próbáltam az un. félfogóst, nekem nem lett jó, nem is tudom, hogy irjam, talán úgy, hogy "szétcsúszott"
a tészta.
Persze vannak nálamnál nagyobb sütőmesterek is, akik, tudnák rá valami jó választ adni:)
Én szinte mindent félfogósból sütök.
Az a titka, hogy sokkal kevesebb vizet vesz fel. Majdnem fele annyit, mint a simaliszt.
Nem nagyon értem mihez kell a víz, a leves illetve körettésztán (metélt, kocka)kívül ?
semmilyen sütibe nem használok vizet, (kivéve, piskótakat, ami vizet is ír)nekem ez a félfogós liszt mai napig érthetetlen marad.
de semmi bajom azzal, aki ezt tudja is használni:)
Kedves utolsó, akkor úgy írom, hogy kevesebb folyadékot vesz fel.
Nem kell annyi tej, tejföl stb. bele.
A félfogós liszt sokkal jobb minőségű a simalisztnél.
Nem véletlen, hogy nagyanyám is azt használja a mai napig!
Köszi a kigészítést, én mindent elhiszek, mert nyilván tapasztalatból, tudásból írod:) én lisztben nem vagyok járatos, valóban inkább csak hallottam a félfogósról, de igazán nem tudtam vele mit kezdeni.
de így már érthetőbb számomra is:)
Már bocsi, de milyen az a félfogós liszt?
Mert nem ismerem..:((
Ezen az oldalon hasznos ismertetőket találtam a lisztről:
Főleg az egyik hozzászóló adott nagyon érthető információt:
2010-06-25 21:21
BL55
B= Búza
L= Liszt
55= Hamutartalom
Minél magasabb a szám, annál magasabb a hamutartalom. A gabona őrlésekor a héj belekerül a lisztbe a leggondosabb tisztítás ellenére is, ezt nevezik hamutartalomnak.
Ez az egyik legrosszabb minőségű liszt. Mi mindig "bátorítjuk" egy kis sikérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!