Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jobb lehet a muffin vagy...

Jobb lehet a muffin vagy bármilyen sós/édes süti félfogós lisztből, mint a simából?

Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudom miért de nekem félfogóssal sosem sikerül a süti, még a palacsintám is leragad tőle.
2013. márc. 22. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem mindem sütim sima fehér búzalisztből sikerül. egyszer próbáltam az un. félfogóst, nekem nem lett jó, nem is tudom, hogy irjam, talán úgy, hogy "szétcsúszott"

a tészta.

Persze vannak nálamnál nagyobb sütőmesterek is, akik, tudnák rá valami jó választ adni:)

2013. márc. 23. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Én szinte mindent félfogósból sütök.

Az a titka, hogy sokkal kevesebb vizet vesz fel. Majdnem fele annyit, mint a simaliszt.

2013. márc. 23. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Merida Attila válasza:
A félfogós muff a legfincsibb:)))
2013. márc. 25. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem mihez kell a víz, a leves illetve körettésztán (metélt, kocka)kívül ?

semmilyen sütibe nem használok vizet, (kivéve, piskótakat, ami vizet is ír)nekem ez a félfogós liszt mai napig érthetetlen marad.

de semmi bajom azzal, aki ezt tudja is használni:)

2013. márc. 25. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, akkor úgy írom, hogy kevesebb folyadékot vesz fel.

Nem kell annyi tej, tejföl stb. bele.

A félfogós liszt sokkal jobb minőségű a simalisztnél.

Nem véletlen, hogy nagyanyám is azt használja a mai napig!

2013. márc. 25. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Köszi a kigészítést, én mindent elhiszek, mert nyilván tapasztalatból, tudásból írod:) én lisztben nem vagyok járatos, valóban inkább csak hallottam a félfogósról, de igazán nem tudtam vele mit kezdeni.

de így már érthetőbb számomra is:)

2013. márc. 26. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Már bocsi, de milyen az a félfogós liszt?

Mert nem ismerem..:((

2013. márc. 27. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon hasznos ismertetőket találtam a lisztről:


[link]


Főleg az egyik hozzászóló adott nagyon érthető információt:


2010-06-25 21:21

BL55

B= Búza

L= Liszt

55= Hamutartalom


Minél magasabb a szám, annál magasabb a hamutartalom. A gabona őrlésekor a héj belekerül a lisztbe a leggondosabb tisztítás ellenére is, ezt nevezik hamutartalomnak.


Ez az egyik legrosszabb minőségű liszt. Mi mindig "bátorítjuk" egy kis sikérrel.

2013. márc. 28. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!