Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka annak, hogy szalago...

Mi a titka annak, hogy szalagos, és szép kelt legyen a fánkom?

Figyelt kérdés
2008. jún. 13. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Szép kelt az élesztőtől lesz, minél frissebb az élesztőd, annál szebb lesz a fánk.

Szalagos pedig akkor lesz, ha nem túl bő forró olajban kisütöd az egyik felét, és a másik felét... Ha elég magas a fánkod, akkor a közepén marad egy fehér csík, ami megsült, de nem pirult meg.

Sok sikert!

2008. jún. 13. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Az, hogy a forrő olajba egy maréknyi (gyorsan kell csinálni) vizet kell fröcskölni, csak épphogy, ugy 1 deci kell kb. És fedővel lefeded. Mamámtól tanultam:D nagyon szupi. ahogy a fánkokat beleteszed az olajba, utánna kell a vizek. Sok sikert:D IMÁDOM A FÁNKOT:D
2008. jún. 13. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszike :-)
2008. jún. 13. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Nekem sajnos elég hosszú ideig tartott, mire sikerült tényleg jól a fánkom, és nem a tésztáján múlott sosem, hanem a sütésen! Alapszabály, hogy miután kiszaggattuk a már megkelesztett, kisodort tésztából a fánkokat, lisztezett deszkán hagyjuk még kelni,majd sütés előtt közvetlen benyomjuk a közepét ujjal, hogy tuti átsüljön, és a (nem túl) forró olajba először mindenképp a NEM lisztes, azaz felső felét tesszük bele, majd ezt az oldalát fedő alatt sütjük!!! Nagyon kell figyelni az olaj hőfokára, én le szoktam huzkodni a tűzről, majd vissza, mert ha túl gyorsan sül, akkor nyers maradhat a közepe. Szalagja akkor lesz, amikor levesszük a fedőt, és megfordítjuk, akkor mindjárt fel is emelkedik, és középen ott marad a világos csík, azaz a szalag!:)

Először mindig csak 1-1 fánkon kisérletezd ki a sülést meg a hőfokot, hogyha ellenőrizni tudd, átsült-e a közepe!utána mehet bele több fánk is az olajba, ha már jól megy! Sok sikert!

2008. jún. 13. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szép szalagos akkor lesz a fánkod,ha krémesre van keverve a tésztája.A legjobb a habverőgép dagasztókarjával veretni,akkor jó ha már csapkodja az edényhez a tésztát.

Pék vagyok nekem mindíg szép lesz.:-)


Maszatka

2008. nov. 16. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. szept. 11. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!